Koreańska sałatka ziemniaczana Kamdi Cha

niezwykła wersja ziemniaków al dente, z lekkim serem. Prosty przepis na koreańską sałatkę ziemniaczaną o oryginalnym smaku. Przygotowanie takiej koreańskiej sałatki jest bardzo łatwe i można ją podawać na ciepło lub na zimno, jako dodatek lub samodzielne danie.
11topcomAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 7 % 2 g
tłuszcze 33 % 9 g
węglowodany 59 % 16 g
146 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Pokrój ziemniaki w cienkie paski. Aby to zrobić, możesz użyć koreańskiej tarki do marchwi lub po prostu pokroić ją nożem. Grubość około 2-3 mm. Opłucz pokrojone ziemniaki zimną wodą i pozostaw na 10 minut w zimnej wodzie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Pokrój cebulę w półpierścienie i umieść wodę na kuchence, aby była wrząca woda.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Na patelni rozgrzej olej roślinny i podsmaż cebulę na dużym ogniu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż ziemniaki do rondla, zalej wrzącą wodą, umieść na kuchence i zagotuj.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Następnie odrzuć i spłucz zimną wodą. Powinien pozostać lekko wilgotny.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Przenieś do salaterki, dodaj wyciśnięty czosnek, czerwony i czarny pieprz, kolendrę, sos sojowy i smażoną cebulę wraz z olejem.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wszystko delikatnie wymieszaj.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Sałatka "Koreańskie ziemniaki" jest gotowa.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kolendra suszona mielona - 216   kcal/100g
  • Kolendra - 25   kcal/100g
  • Kolendra, kolendra - 25   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal / 100g
  • Pieprz mielony czerwony - 318   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g

Podobne przepisy