Koreańska sałatka ziemniaczana Kamdi Cha
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Pokrój ziemniaki w cienkie paski. Aby to zrobić, możesz użyć koreańskiej tarki do marchwi lub po prostu pokroić ją nożem. Grubość około 2-3 mm. Opłucz pokrojone ziemniaki zimną wodą i pozostaw na 10 minut w zimnej wodzie.
Krok 2:
Pokrój cebulę w półpierścienie i umieść wodę na kuchence, aby była wrząca woda.
Krok 3:
Na patelni rozgrzej olej roślinny i podsmaż cebulę na dużym ogniu.
Krok 4:
Włóż ziemniaki do rondla, zalej wrzącą wodą, umieść na kuchence i zagotuj.
Krok 5:
Następnie odrzuć i spłucz zimną wodą. Powinien pozostać lekko wilgotny.
Krok 6:
Przenieś do salaterki, dodaj wyciśnięty czosnek, czerwony i czarny pieprz, kolendrę, sos sojowy i smażoną cebulę wraz z olejem.
Krok 7:
Wszystko delikatnie wymieszaj.
Krok 8:
Sałatka "Koreańskie ziemniaki" jest gotowa.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kolendra suszona mielona - 216 kcal/100g
- Kolendra - 25 kcal/100g
- Kolendra, kolendra - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal / 100g
- Pieprz mielony czerwony - 318 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g