tradycyjna niemiecka zupa trybula

Spróbuj przepysznej zupy z ziołami! Gotuj pyszne! Tradycyjna niemiecka zupa trybula nie jest trudna do przygotowania. Zupa jest przygotowywana bez zwykłych ziemniaków i marchwi, ma lekki kremowy smak, delikatną konsystencję. Podawaj danie na stole z gotowanym jajkiem, w razie potrzeby możesz dodać śmietanę.
savuleAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 7 g
tłuszcze 48 % 10 g
węglowodany 19 % 4 g
138 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Moja trybula, usuń łodygi, drobno posiekaj.

2. Umyj zieloną cebulę, drobno posiekaj, usmaż na maśle, a następnie wlej bulion z kurczaka i śmietanę, zagotuj.

3. Dopraw zupę solą i pieprzem, dodaj sok z cytryny. Zmniejszamy ogień do minimum, aby nie dopuścić do wrzenia zupy, rozprowadzamy pokruszoną wcześniej trybulę, usuwamy z pieca.

4. Ubij żółtka widelcem, wlej do zupy.

wlej zupę na porcje, pokrój jajka na twardo na pół i włóż do każdej porcji. W razie potrzeby dodaj śmietanę i udekoruj ziołami.

podawaj na stole, smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Cebula zielona - 19   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Żółtka jaj - 352   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Trybula - 237   kcal/100g
  • Rosół z kurczaka - 19   kcal/100g

Podobne przepisy