tradycyjna niemiecka zupa trybula
skład / składniki
5
porcje:
metoda gotowania
1. Moja trybula, usuń łodygi, drobno posiekaj.
2. Umyj zieloną cebulę, drobno posiekaj, usmaż na maśle, a następnie wlej bulion z kurczaka i śmietanę, zagotuj.
3. Dopraw zupę solą i pieprzem, dodaj sok z cytryny. Zmniejszamy ogień do minimum, aby nie dopuścić do wrzenia zupy, rozprowadzamy pokruszoną wcześniej trybulę, usuwamy z pieca.
4. Ubij żółtka widelcem, wlej do zupy.
wlej zupę na porcje, pokrój jajka na twardo na pół i włóż do każdej porcji. W razie potrzeby dodaj śmietanę i udekoruj ziołami.
podawaj na stole, smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Sok z cytryny - 16 kcal/100g
- Żółtka jaj - 352 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Trybula - 237 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g