sushi z Sakurą

Niesamowite sushi! Wypróbuj Super opcję! Sushi z Sakurą to niezwykła interpretacja ulubionego dania wszystkich. Składniki będą wymagały minimum, zapewniony jest ciekawy smak! Przepis wykorzystuje zielony liść soi do sushi i można go kupić w wyspecjalizowanych sklepach.
AselekAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 9 g
tłuszcze 2 % 2 g
węglowodany 87 % 71 g
287 kcal
IG: 20 / 80 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h

1. Wlej gorącą wodę do małej miski, rozłóż kwiaty wiśni, pozostaw na 5 minut. Następnie układamy kwiaty na ręcznikach papierowych, pozwalamy im wyschnąć.

2. Ryż gotujemy do miękkości, dodajemy Sakura denbu proszek, mieszamy.

3. Kładziemy liść soi na macie do sushi, rozprowadzamy ryż równą warstwą, zwijamy w ciasną rolkę.

4. Pokrój rolkę na 8 równych części, rozłóż kwiat wiśni na każdym kawałku.

możesz podawać sushi na stole jako niezależne danie lub jako dodatek.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Ryż - 344   kcal/100g
  • Soja suszona nie gotowana - 403   kcal/100g
  • Soja gotowana - 130   kcal/100g
  • Soja Mizo - 171   kcal/100g
  • Soja kiełkowana surowa - 46   kcal/100g
  • Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421   kcal/100g
  • Beztłuszczowa mąka sojowa - 326   kcal/100g
  • Rafinowany olej sojowy - 899   kcal/100g
  • Soja - 403   kcal/100g
  • Sakura - 60   kcal/100g

Podobne przepisy