sushi z Sakurą
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej gorącą wodę do małej miski, rozłóż kwiaty wiśni, pozostaw na 5 minut. Następnie układamy kwiaty na ręcznikach papierowych, pozwalamy im wyschnąć.
2. Ryż gotujemy do miękkości, dodajemy Sakura denbu proszek, mieszamy.
3. Kładziemy liść soi na macie do sushi, rozprowadzamy ryż równą warstwą, zwijamy w ciasną rolkę.
4. Pokrój rolkę na 8 równych części, rozłóż kwiat wiśni na każdym kawałku.
możesz podawać sushi na stole jako niezależne danie lub jako dodatek.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Ryż - 344 kcal/100g
- Soja suszona nie gotowana - 403 kcal/100g
- Soja gotowana - 130 kcal/100g
- Soja Mizo - 171 kcal/100g
- Soja kiełkowana surowa - 46 kcal/100g
- Mąka sojowa o pełnej zawartości tłuszczu - 421 kcal/100g
- Beztłuszczowa mąka sojowa - 326 kcal/100g
- Rafinowany olej sojowy - 899 kcal/100g
- Soja - 403 kcal/100g
- Sakura - 60 kcal/100g