skład / składniki
metoda gotowania
oczyszczony i umyty mintaj kroimy na kawałki i wkładamy do rondla. Napełnij ogórkiem solanką, całkowicie pokrywając rybę.
podpalamy. Po ugotowaniu gotuj przez 5-7 minut. Gotową rybę należy schłodzić do temperatury pokojowej.
dobrze spuść solankę ze schłodzonej ryby. W pojemniku wygodnym do mieszania ugniatamy rybę rękami na talerze. Podczas usuwania kości.
pokrój cebulę w ćwiartki, jajka w kostkę. Dodaj do ryby.
wszystko solimy, pieprzymy i mieszamy.
Zbierz sałatkę w salaterce, naprzemiennie warstwę mieszanki rybnej z warstwą majonezu, Ilość 1 łyżki stołowej ze zjeżdżalnią lub do smaku.
na wierzchu robimy siatkę majonezu i dekorujemy według uznania, na przykład ziołami i kostkami pomidora.
sałatka jest gotowa do podania od razu. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mintaj gotowany - 79 kcal/100g
- Mintaj świeży - 72 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Solanka - 1 kcal/100g