Sałatka z mintaja gotowanego w ogórkowej solance

bardzo prosta sałatka o wyjątkowym, niezapomnianym smaku! Sałatka z mintaja gotowanego w solance z ogórków zachwyci i zdziwi prawie każdego smakosza! Ta genialna prostota nadaje się do roli głównej świątecznego stołu.
allaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 53 % 9 g
tłuszcze 41 % 7 g
węglowodany 6 % 1 g
102 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 45 min

oczyszczony i umyty mintaj kroimy na kawałki i wkładamy do rondla. Napełnij ogórkiem solanką, całkowicie pokrywając rybę.

podpalamy. Po ugotowaniu gotuj przez 5-7 minut. Gotową rybę należy schłodzić do temperatury pokojowej.

dobrze spuść solankę ze schłodzonej ryby. W pojemniku wygodnym do mieszania ugniatamy rybę rękami na talerze. Podczas usuwania kości.

pokrój cebulę w ćwiartki, jajka w kostkę. Dodaj do ryby.

wszystko solimy, pieprzymy i mieszamy.

Zbierz sałatkę w salaterce, naprzemiennie warstwę mieszanki rybnej z warstwą majonezu, Ilość 1 łyżki stołowej ze zjeżdżalnią lub do smaku.

na wierzchu robimy siatkę majonezu i dekorujemy według uznania, na przykład ziołami i kostkami pomidora.

sałatka jest gotowa do podania od razu. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mintaj gotowany - 79   kcal/100g
  • Mintaj świeży - 72   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Solanka - 1   kcal/100g

Podobne przepisy