zupa kompotowa z buraków-Rotriewesuppe

świetna, jasna, pikantna i niezwykła zupa z buraków! .
Andrzej SzpakAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 11 % 1 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 89 % 8 g
32 kcal
IG: 0 / 0 / 100

metoda gotowania

czas gotowania: 40 min

gotowanie zimnej zupy buraczanej-rotriewesuppe:
pokrój buraki w paski i dodaj do gotowanej wrzącej wody. Dodaj do niego cukier i ocet. Pamiętaj, aby dodać czarny mielony pieprz. Nada Twojej zupie specjalną pikantną nutę, zupa będzie pikantna. Do smaku można dodać goździki, kardamon, cynamon. Najważniejsze, aby nie bać się próbować.
wszystko dobrze wymieszaj i pozwól wrzącej wodzie ostygnąć.

spożywać buraki na zimno lub na zimno.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Ocet winny (3%) - 9   kcal/100g
  • Ocet 9% - 11   kcal/100g
  • Ocet balsamiczny - 88   kcal/100g
  • Ocet jabłkowy - 14   kcal/100g
  • Ocet - 11   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Papryka ostra mielona - 21   kcal/100g

Podobne przepisy