zupa kompotowa z buraków-Rotriewesuppe
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
gotowanie zimnej zupy buraczanej-rotriewesuppe:
pokrój buraki w paski i dodaj do gotowanej wrzącej wody. Dodaj do niego cukier i ocet. Pamiętaj, aby dodać czarny mielony pieprz. Nada Twojej zupie specjalną pikantną nutę, zupa będzie pikantna. Do smaku można dodać goździki, kardamon, cynamon. Najważniejsze, aby nie bać się próbować.
wszystko dobrze wymieszaj i pozwól wrzącej wodzie ostygnąć.
spożywać buraki na zimno lub na zimno.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Burak - 40 kcal/100g
- Suszone buraki - 278 kcal/100g
- Buraki gotowane - 49 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Ocet winny (3%) - 9 kcal/100g
- Ocet 9% - 11 kcal/100g
- Ocet balsamiczny - 88 kcal/100g
- Ocet jabłkowy - 14 kcal/100g
- Ocet - 11 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Papryka ostra mielona - 21 kcal/100g