sałatka w stylu japońskim jedna duża sushi
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Dodaj ciężką śmietanę z lodówki do sera. Dobrze wymieszaj. Konsystencja powinna być podobna do kremu lub majonezu.
Krok 2:
Dodaj wasabi i sól. Wymieszać.
Krok 3:
Dodaj ryż i wymieszaj.
Krok 4:
Pokrój rybę w drobną kostkę.
Krok 5:
Pokrój awokado na dwie części i usuń pestkę. Wybierz miąższ, a także pokrój w drobną kostkę.
Krok 6:
Również świeże ogórki.
Krok 7:
Pokrusz jajka.
Krok 8:
Zbierz sushi (pierścień 16 cm) Połóż połowę ryżu na dnie.
Krok 9:
Potem jajko. Rozłóż i ubij.
Krok 10:
Następna warstwa to ryba.
Krok 11:
Potem awokado.
Krok 12:
Druga warstwa ryżu. Ostatnią warstwą są ogórki.
Krok 13:
Zdejmij pierścień i przygotuj sałatkę w stylu japońskim. Możesz zrobić granicę z wodorostów nori i posypać sezamem na wierzchu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietanka - 300 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Awokado - 208 kcal/100g
- Wasabi - 143 kcal/100g
- Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349 kcal/100g
- Czerwona ryba - 191 kcal/100g