Sałatka w stylu japońskim jedna duża sushi

podawaj z sosem sojowym, takim jak sushi. Dziś na sushi Moda. Ostatnio wątpię, czy ja (i nie tylko ja) mam jakieś Japońskie korzenie? Po prostu nikt z nas o tym nie wie. Wbijasz to słowo w Google lub Yandex, a oczy się rozpraszają. Na pierwszym arkuszu wyszukiwarek każdy chce dostarczyć Ci Sushi do domu szybko smaczne i za darmo na każdy gust. Co powiedzieć, oczywiście kuszące. Ale możesz to zrobić w domu dość szybko, jeśli masz lekko solone ryby. Wszystko inne znajdziesz w szafce kuchennej i lodówce.
11topcomAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 22 % 9 g
tłuszcze 32 % 13 g
węglowodany 46 % 19 g
210 kcal
IG: 16 / 84 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 20 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Dodaj ciężką śmietanę z lodówki do sera. Dobrze wymieszaj. Konsystencja powinna być podobna do kremu lub majonezu.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Dodaj wasabi i sól. Wymieszać.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Dodaj ryż i wymieszaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój rybę w drobną kostkę.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pokrój awokado na dwie części i usuń pestkę. Wybierz miąższ, a także pokrój w drobną kostkę.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Również świeże ogórki.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Pokrusz jajka.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zbierz sushi (pierścień 16 cm) Połóż połowę ryżu na dnie.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Potem jajko. Rozłóż i ubij.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następna warstwa to ryba.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Potem awokado.

  12. Krok 12:

    Krok 12.

    Druga warstwa ryżu. Ostatnią warstwą są ogórki.

  13. Krok 13:

    Krok 13.

    Zdejmij pierścień i przygotuj sałatkę w stylu japońskim. Możesz zrobić granicę z wodorostów nori i posypać sezamem na wierzchu.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Maślanka - 36   kcal/100g
  • Śmietanka 20% tłuszczu - 300   kcal/100g
  • Śmietanka 10% tłuszczu - 120   kcal/100g
  • Śmietanka - 300   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Dziki ryż surowy - 353   kcal/100g
  • Ryż brązowy surowy - 360   kcal/100g
  • Ryż brązowy gotowany - 119   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany surowy - 363   kcal/100g
  • Ryż biały witaminizowany gotowany - 109   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369   kcal/100g
  • Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106   kcal/100g
  • Ryż instant suchy - 374   kcal/100g
  • Ryż instant gotowy do spożycia - 109   kcal/100g
  • Rys - 344   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Wasabi - 143   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Czerwona ryba - 191   kcal/100g

Podobne przepisy