skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj produkty. Mięso można wcześniej ugotować.
Krok 2:
Rodzynki i suszone śliwki zalać gorącą wodą i pozostawić na 5-10 minut. Następnie spłucz i osusz. Pokrój suszone śliwki na trzy części, pozostaw rodzynki w całości, nawet jeśli są duże.
Krok 3:
Lekko podsmaż orzechy na suchej patelni na średnim ogniu, aby jaśniej ujawniły swój smak i aromat.
Krok 4:
Pokrój kapustę pekińską na nieco mniej niż połowę suszonych śliwek. Jeśli weźmiesz liść sałaty-złap go rękami.
Krok 5:
Pokrój mięso na niezbyt małe kawałki.
Krok 6:
Zbieranie sałatki : Włóż mięso do salaterki, dodaj majonez.
Krok 7:
Włóż suszone śliwki i rodzynki.
Krok 8:
I kapustę pekińską lub liść sałaty. Delikatnie wymieszaj.
Krok 9:
Gotowanie & quot; miski & quot; : Pokrój grejpfruta na pół wzdłuż plasterków. Trzymaj cienki, ostry nóż wokół obwodu, ostrożnie przecinając miazgę.
Krok 10:
Przeciągnij łyżką po szlaku noża i łatwo wyjmij kliny z półkuli.
Krok 11:
Obierz każdą półkulę z resztek folii i udekoruj, wycinając goździki. Pomagając nożem, oczyść miazgę z przegród. Pokrój każdy plasterek na trzy części.
Krok 12:
Napełnij & quot; miski & quot; sałatką. Na wierzch kładziemy miąższ grejpfruta i posypujemy orzechami.
Krok 13:
Podczas serwowania udekoruj zielenią. Smacznego !
jeśli mięso jest ugotowane z wyprzedzeniem, sałatka gotuje się bardzo szybko. Lepiej podawać porcje, można w miseczkach, ale bardziej spektakularnie w takich "miseczkach" grejpfruta.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grejpfrut - 29 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Orzeszki bukowe - 568 kcal / 100g
- Pinia - 635 kcal/100g
- Orzechy cedrowe - 620 kcal/100g
- Sałata liściasta - 14 kcal/100g
- Udka z kurczaka - 185 kcal/100g