skład / składniki
metoda gotowania
w procesie przygotowywania sałatki z ziemniakami będziesz potrzebować małych ziemniaków gotowanych na gorąco w skórce (mundurze). Należy go obrać i pokroić w koła o grubości 5-7 mm.ziemniaki należy pokroić w głębokie naczynia warstwami, dzieląc je na 3 równe części. Po pokrojeniu pierwszej części dodaj 1/3 objętości fasoli, 1/3 objętości drobno posiekanych ziół, lekko cukrową warstwę, sól, pieprz i posyp octem stołowym i wylej niewielką ilość oleju roślinnego. Ważne! Nie mieszaj sałatki podczas gotowania!
powtórz tę procedurę jeszcze dwa razy.
sałatka okaże się ciepła, pozwól jej parzyć przez co najmniej 20 minut, aby smak zieleni, pieprzu i octu ujawnił się, a niemiecka sałatka ziemniaczana wchłonęła wszystkie smaki. Po 20 minutach – dobrze wymieszaj sałatkę i podawaj jako sałatkę. Sałatka jest obfita, aromatyczna i bardzo świeża. Ciepła sałatka ziemniaczana może być stosowana jako dodatek do mięsa, ryb, drobiu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Puree ziemniaczane - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Ocet stołowy - 11 kcal/100g
- Fasola w puszkach - 99 kcal/100g