skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wcześniej wszystkie niezbędne składniki. Do tego przepisu odpowiednie są wszelkie świeże grzyby. Wzięłam boczniaka. Mvesto majonezu, możesz użyć śmietany.
Krok 2:
Gotuj pierś z kurczaka w osolonej wodzie.
Krok 3:
Opłucz grzyby, pokrój na niezbyt duże kawałki.
Krok 4:
Podsmaż grzyby w niewielkiej ilości oleju roślinnego. Ale nie rozgotuj. Na początku smażenia patelnię z grzybami można zamknąć pokrywką i następnie gotować na małym ogniu, aż woda wyparuje. Grzyby ugotują się szybciej i będą bardziej miękkie.
Krok 5:
Podczas gotowania mięsa i grzybów przygotuj inne składniki sałatki
Krok 6:
Pokrój pomidory w drobną kostkę.
Krok 7:
Z ogórków, grubą tarką zeskrob skórkę.
Krok 8:
Ugotowany filet z kurczaka pokroić nożem na małe kawałki.
Krok 9:
Weź miskę wygodną do mieszania nadzienia, włóż do niej smażone grzyby, pierś z kurczaka, połowę startego sera i dodaj sól do smaku. Doprawić majonezem lub śmietaną i dokładnie wymieszać na jednorodną masę.
Krok 10:
Na salaterce lub szerokim płaskim talerzu ułóż przygotowane nadzienie w kształcie półkola.
Krok 11:
Następnie uformujemy plasterek arbuza. Ułóż pokrojone pomidory na nadzieniu. Na łukowatej krawędzi równomiernie rozprowadź resztę sera.
Krok 12:
Następnie uformuj skórkę arbuza z startych ogórków i nałóż nasiona z rodzynek. Zamiast rodzynek możesz użyć plasterków oliwek.
bardzo ładna i pyszna sałatka. Doskonale ozdobi świąteczny stół.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Boczniaki marynowane - 23 kcal/100g
- Boczniaki świeże - 38 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" o zawartości tłuszczu 40% - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser Emmental 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Rodzynki - 280 kcal/100g
- Kiszmisz - 279 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g