pieczywo bez mąki z ziarnem konopi
skład / składniki
10
porcje:
metoda gotowania
1 Przygotuj Kolor, posiekaj i gotuj do miękkości. Ostudzić.
2. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 220 stopni i przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia.
3. Połącz masło, posiekany czosnek i pietruszkę w odpowiednim pojemniku i rozpuść w łaźni wodnej. W tym procesie wszystko dobrze wymieszaj.
4. Ostrożnie wyciśnij schłodzoną kapustę z płynu, ugniataj.
5. W odpowiedniej misce połącz kapustę, ziarna konopi, jajka, sól morską i pieprz i zagnieść z tego ciasta.
6. Ciasto rozwałkować cienko na blasze do pieczenia. Posmaruj wierzch masłem czosnkowym.
7. Piec około 25 minut, aż będzie złoty. Lekko ostudzić i podzielić na bochenki o pożądanym kształcie.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Kalafior - 28 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Sól morska - 0 kcal/100g
- Ziarno konopi - 373 kcal/100g