pieczywo bez mąki z ziarnem konopi

całkowicie niezwykły i niezwykły pikantny chleb kapustny. Chleb bez mąki z ziarnem konopi jest zrobiony z kalafiora! Jednocześnie są one, podobnie jak zwykłe pieczywo mączne, idealne na przekąski, śniadania, kanapki, przekąski.
Tilda MontmartreAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 27 % 4 g
tłuszcze 40 % 6 g
węglowodany 33 % 5 g
74 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 50 min

1 Przygotuj Kolor, posiekaj i gotuj do miękkości. Ostudzić.

2. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 220 stopni i przykryj blachę do pieczenia papierem do pieczenia.

3. Połącz masło, posiekany czosnek i pietruszkę w odpowiednim pojemniku i rozpuść w łaźni wodnej. W tym procesie wszystko dobrze wymieszaj.

4. Ostrożnie wyciśnij schłodzoną kapustę z płynu, ugniataj.

5. W odpowiedniej misce połącz kapustę, ziarna konopi, jajka, sól morską i pieprz i zagnieść z tego ciasta.

6. Ciasto rozwałkować cienko na blasze do pieczenia. Posmaruj wierzch masłem czosnkowym.

7. Piec około 25 minut, aż będzie złoty. Lekko ostudzić i podzielić na bochenki o pożądanym kształcie.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Kalafior - 28   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Jajko kurze - 80   kcal/100g
  • Sól morska - 0   kcal/100g
  • Ziarno konopi - 373   kcal/100g

Podobne przepisy