Sałatka Anastazja
skład / składniki
6
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Ubij jajka z odrobiną mąki i mleka.
Krok 2:
Pieczemy 2 naleśniki.
Krok 3:
Pokrój w paski.
Krok 4:
Ugotowaną pierś z kurczaka pokroić w paski.
Krok 5:
Pokrój szynkę w długie paski .
Krok 6:
Posiekaj kapustę pekińską.
Krok 7:
Posiekaj orzechy.
Krok 8:
Wszystkie składniki wkładamy do salaterki.
Krok 9:
Wymieszaj i dopraw majonezem.Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Orzechy włoskie - 650 kcal/100g
- Czarny orzech angielski - 628 kcal/100g
- Czarny orzech perski - 651 kcal/100g
- Masło orzechowe - 925 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Szynka - 270 kcal/100g
- Szynka wołowa - 133 kcal/100g
- Gotowana szynka - 282 kcal/100g
- Surowa szynka - 270 kcal/100g
- Kiełbasa szynkowa - 242 kcal/100g
- Kapusta pekińska - 16 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Koreańska marchewka - 134 kcal/100g