Rivelsup
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
wyślij pokrojone w kostkę ziemniaki do gotowego bulionu i gotuj. W tym czasie rozbij jajko w wygodnej misce, dodaj mąkę, aby zagnieść ciasne ciasto. Z powstałego ciasta uformuj kiełbasę i uszczypnij małe kawałki, posyp mąką, aby kawałki były Rively, nie sklejały się. Wymieszaj gotowe rively w misce, przez sito lub po prostu przesiaj je rękami z nadmiaru mąki i wyślij do bulionu z gotowymi ziemniakami rively. Gdy wszystkie rively unoszą się na powierzchni, gotuj przez 1 minutę i wyłącz zupę.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal/100g