pachnące ucho sielawy

niesamowicie smaczne, bogate i pożywne ucho sielawy! Po prostu niesamowicie smaczne ucho sielawy uzyskuje się zgodnie z tym przepisem. Taką zupą możesz nakarmić całą rodzinę. Lekka, ale jednocześnie dość sycąca zupa. Ponieważ w trakcie gotowania mamy wszystkie kości, można go również spożywać dla dzieci, ponieważ jest bardzo przydatny!
CoussydogAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 33 % 2 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 67 % 4 g
29 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Oczyść sielawę z łusek, umyj ją. Kładziemy patelnię na ogniu, wlewamy wodę i kładziemy sielawę i przyprawy. Gdy bulion się zagotuje, usuń piankę i gotuj przez kolejne 15 minut.
2. Przefiltruj bulion rybny przez durszlak i wlej go z powrotem do rondla. Zostawiamy sielawę na talerzu, gdy ostygnie, sortujemy rybę, usuwając wszystkie kości.
3. Warzywa kroimy w kostkę i wysyłamy do bulionu. Sól i pieprz do smaku. Wlej wódkę i gotuj, aż warzywa będą gotowe.
4. Pod koniec gotowania kładziemy filet z sielawy i wyłączamy ogień. Posyp posiekanymi ziołami i nasze danie jest gotowe!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Ziemniaki pieczone - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sielawa - 88   kcal/100g

Podobne przepisy