pachnące ucho sielawy
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Oczyść sielawę z łusek, umyj ją. Kładziemy patelnię na ogniu, wlewamy wodę i kładziemy sielawę i przyprawy. Gdy bulion się zagotuje, usuń piankę i gotuj przez kolejne 15 minut.
2. Przefiltruj bulion rybny przez durszlak i wlej go z powrotem do rondla. Zostawiamy sielawę na talerzu, gdy ostygnie, sortujemy rybę, usuwając wszystkie kości.
3. Warzywa kroimy w kostkę i wysyłamy do bulionu. Sól i pieprz do smaku. Wlej wódkę i gotuj, aż warzywa będą gotowe.
4. Pod koniec gotowania kładziemy filet z sielawy i wyłączamy ogień. Posyp posiekanymi ziołami i nasze danie jest gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sielawa - 88 kcal/100g