skład / składniki
metoda gotowania
1. Wlej wodę do rondla, podpal, zagotuj. Włóż pastę do wrzącej wody, gotuj zgodnie z instrukcjami na opakowaniu.
2. Szalotki drobno posiekaj, smaż na oliwie z oliwek przez 2 minuty.
3. Pokrój pierś z kurczaka na małe kawałki, dodaj do cebuli, gotuj przez około 5 minut.
4. Cukinię myjemy, kroimy w małe plasterki. Pieczarki kroimy w cienkie plasterki. Obierz czosnek, przepuść przez prasę.
5. Rozłóż cukinię i grzyby na patelni z kurczakiem, dodaj mąkę, musztardę, czosnek, wlej śmietanę, gotuj przez 5 minut.
6. Zetrzyj parmezan, rozłóż Większość na pozostałych składnikach.
7. Włóż makaron do durszlaka, pozwól płynowi spłynąć, wyślij na patelnię po parmezanie. Wymieszaj, dodaj sól i czarny pieprz do smaku, trzymaj na ogniu przez 2-3 minuty.
podawaj posypane pozostałym parmezanem.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietanka 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum witaminizowana - 333 kcal/100g
- Mąka pełnoziarnista uniwersalna - 364 kcal/100g
- Mąka krupczatka - 348 kcal/100g
- Mąka - 325 kcal/100g
- Szalotka - 72 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g
- Pierś z kurczaka - 113 kcal/100g
- Parmezan ser 45% tłuszczu - 389 kcal/100g
- Tagliatelle - 288 kcal/100g
- Cukinia - 16 kcal/100g
- Musztarda Dijon - 143 kcal/100g