skład / składniki
metoda gotowania
1. Na dużej i głębokiej patelni rozgrzej olej roślinny na średnim ogniu.
2. Obierz cebulę i pokrój w drobną kostkę. Umyj grzyby, pokrój w cienkie plasterki.
3. W gorącym oleju roślinnym rozprowadzamy cebulę, smażymy na Lekki złoty kolor, następnie dodajemy posiekane grzyby, gotujemy, aż wilgoć całkowicie odparuje, dodajemy sól i pieprz do smaku.
4. Wlej mleko kokosowe do smażonych składników, pozwól mu się rozgrzać, rozłóż makaron i zagotuj.
5. Wlej Curry, wymieszaj, przykryj patelnię pokrywką i gotuj, aż makaron będzie całkowicie ugotowany (jeśli w procesie nie będzie wystarczającej ilości płynu, możesz dodać przegotowaną wodę).
gotowy makaron podajemy na stole, dekorując natką pietruszki i uzupełniając prażonymi orzeszkami ziemnymi.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne ze skorupką - 564 kcal/100g
- Surowe orzeszki ziemne bez łupin - 568 kcal/100g
- Orzeszki ziemne gotowane - 376 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone ze skorupką - 582 kcal/100g
- Orzeszki ziemne prażone i solone - 585 kcal/100g
- Orzeszki ziemne orzechy - 568 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Curry - 352 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Mleko kokosowe - 230 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Rożki Makaronowe - 329 kcal/100g