Sałatka z rożkami makaronowymi i boczkiem
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
sałatka nie wymaga specjalnych umiejętności, wystarczy kilka prostych manipulacji - a danie jest na stole:
- w osolonej wodzie ugotuj makaron do całkowitego ugotowania, wrzuć do durszlaka, zalej zimną wodą;
- pokrój boczek na małe kawałki;
- szpinak umyć, osuszyć, drobno posiekać;
- pomidory umyć, pokroić w drobną kostkę;
- w osobnym pojemniku wymieszaj majonez z jogurtem, dodaj sól i pieprz;
- w dużej misce umieść przygotowane składniki, a mianowicie: makaron, szpinak, boczek i pomidory, dopraw powstałym sosem, dodaj czosnek w proszku do sałatki i wlej ocet z czerwonego wina, wymieszaj;
- Wyślij do lodówki na co najmniej 2 godziny.
podawaj sałatkę na stole, udekorowaną natką pietruszki. Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal / 100g
- Szpinak - 22 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Boczek gotowany - 447 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Czosnek w proszku - 331 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g
- Rożki Makaronowe - 329 kcal/100g