makaron wok z wieprzowiną i warzywami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Myjemy mięso, oczyszczamy z folii i suszymy. Pokrój w kostkę i marynuj. Aby to zrobić, dodaj posiekany czosnek do mięsa w misce, sól i pieprz do smaku. Pozostaw na kilka godzin w lodówce.
2. Obierz i pokrój warzywa w długie paski.
3. Podpalamy patelnię Wok, gdy się rozgrzeje, wlewamy olej i smażymy marynowane kawałki mięsa.
4. Dodaj warzywa do smażonego mięsa i smaż do miękkości. Ugotuj makaron i wymieszaj z mięsem i warzywami, dodaj sos i gotuj wszystko razem przez 5 minut.
posyp sezamem i podawaj.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Fasola - 328 kcal/100g
- Biała fasola - 352 kcal/100g
- Fasola ognista czerwona - 23 kcal/100g
- Fasola świeżo mrożona w opakowaniu (300 g) - 102 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Makaron - 135 kcal/100g
- Młoda cukinia - 24 kcal/100g
- Sos Teriyaki - 89 kcal/100g