owsianka jęczmienna na mleku dla dziecka
skład / składniki
2
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj kaszę kilka razy, aż woda będzie czysta.
2. Włóż umyte płatki do rondla, wlej wodę, rozpal na małym ogniu, gotuj przez pół godziny.
3. Wlej mleko do gotowej owsianki, wymieszaj i gotuj przez kolejne 10 minut.
4. 5 minut przed końcem gotowania dodaj masło, szczyptę soli i cukru, wymieszaj.
podawaj na ciepło.
smacznego dla Twoich dzieci i oczywiście dobrego zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Jęczmień zwinięty jasny - 349 kcal/100g
- Jęczmień szkocki - 348 kcal/100g
- Kasza jęczmienna - 343 kcal/100g
- Płatki jęczmienne - 315 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sol - 0 kcal / 100g
- Woda - 0 kcal/100g