Sałatka z grzankami jajkiem wędzoną kiełbasą
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Jajka gotujemy na twardo, schładzamy w zimnej wodzie, obieramy, kroimy w małe kostki.
2. Pokrój kiełbasę w drobną kostkę.
3. Korniszony kroimy na talerze, łączymy z jajkami i kiełbasą.
4. Wlej kukurydzę do sałatki, dodaj majonez.
5. Umyj pióra zielonej cebuli, osusz ręcznikiem papierowym, posiekaj nożem, Dodaj do pozostałych składników.
6. Wlej krakersy, sól, pieprz i dopiero na tym etapie wymieszaj sałatkę.
natychmiast podawaj, dekorując gałązką świeżej pietruszki, krakersami i sezamem.
piękno! Jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Krakersy kremowe - 414 kcal/100g
- Krakersy pszenne - 331 kcal/100g
- Krakersy - 331 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa wędzona - 507 kcal/100g
- Kukurydza cukrowa w puszkach - 79 kcal/100g
- Jajko kurze - 80 kcal/100g
- Korniszony - 28 kcal/100g