kasza manna na wodzie bez grudek z dżemem
skład / składniki
1
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia.
2. Gdy woda się zagotuje, wlej semolinę cienkim strumieniem, stale mieszając masę trzepaczką (pomoże to zapobiec pojawianiu się grudek).
3. Wlej cukier i sól, wymieszaj, gotuj przez 4-5 minut.
4. Dodaj masło.
5. Gotową kaszę mannę układamy na talerzach, podajemy z dżemem.
jedz z przyjemnością!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Dżem morelowy - 265 kcal/100g
- Dżem gruszkowy - 268 kcal/100g
- Dżem z pigwy - 223 kcal/100g
- Dżem jabłkowy - 265 kcal/100g
- Dżem - 265 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g