zupa z puree z brokułów i cukinii

delikatna zupa na idealny obiad! Spróbuj! Ta zupa jest przygotowywana dość szybko i wcale nie jest skomplikowana, więc stała się ulubioną wśród moich bliskich. Najpierw gotowałem, a teraz gotuję zarówno teściową, jak i siostrę mojego męża) dzielę się przepisem,spróbuj I ty)
Mashenka♀Author avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 25 % 2 g
tłuszcze 25 % 2 g
węglowodany 50 % 4 g
35 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

1. Obierz cebulę, pokrój w kostkę o dowolnym rozmiarze.

2. Brokuły myjemy, dzielimy na kwiatostany.

3. Myjemy cukinię, obieramy z nasion i skórki.

4. Roztop masło na średnim ogniu, następnie dodaj cebulę i smaż, aż stanie się półprzezroczysta.

5. Obierz czosnek, wyciśnij przez prasę, Wyślij do cebuli i gotuj przez około minutę.

6. Dodaj cukinię, brokuły, sól i wlej bulion.

7. Mieszaj, przykryj i gotuj przez 15 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.

8. Zupę puree za pomocą blendera zanurzeniowego (konsystencję zupy można regulować niezależnie, do gęstszej i kremowej zupy używamy mniej bulionu, a do bardziej płynnej - odwrotnie), dodajemy pieprz do smaku.

podawaj zupę puree na gorąco.

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cukinia - 23   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Brokuły - 33   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Rosół - 15   kcal/100g
  • Biały pieprz - 0   kcal/100g

Podobne przepisy