zupa z puree z brokułów i cukinii
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Obierz cebulę, pokrój w kostkę o dowolnym rozmiarze.
2. Brokuły myjemy, dzielimy na kwiatostany.
3. Myjemy cukinię, obieramy z nasion i skórki.
4. Roztop masło na średnim ogniu, następnie dodaj cebulę i smaż, aż stanie się półprzezroczysta.
5. Obierz czosnek, wyciśnij przez prasę, Wyślij do cebuli i gotuj przez około minutę.
6. Dodaj cukinię, brokuły, sól i wlej bulion.
7. Mieszaj, przykryj i gotuj przez 15 minut lub do momentu, aż warzywa będą miękkie.
8. Zupę puree za pomocą blendera zanurzeniowego (konsystencję zupy można regulować niezależnie, do gęstszej i kremowej zupy używamy mniej bulionu, a do bardziej płynnej - odwrotnie), dodajemy pieprz do smaku.
podawaj zupę puree na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Rosół - 15 kcal/100g
- Biały pieprz - 0 kcal/100g