szparagi po koreańsku z sezamem
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Umyj szparagi, odetnij końce.
2. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia i zagotuj.
3. Przygotowane szparagi wkładamy do wrzącej wody i gotujemy przez 30 sekund, po czym wkładamy do osobnego pojemnika i napełniamy zimną wodą.
4. Schłodzone szparagi kroimy na kawałki (po prostu przecięłam na pół) i wkładamy do miski.
5. Wlej olej sezamowy i sos sojowy do małego pojemnika, wlej cukier, wymieszaj.
6. Wlej szparagi z powstałym dressingiem, posyp sezamem.
oryginalna przekąska jest gotowa! Ciesz się!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Szparagi - 20 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g