szparagi po koreańsku z sezamem

Koreańska przekąska ze szparagami! Spróbuj, bardzo smaczne! Moja przyjaciółka, która mieszka w Korei Południowej, nauczyła mnie robić tę przekąskę, bezpośrednio prowadziła klasę mistrzowską przez Skype) więc teraz jestem koneserem, gotuję szparagi poprawnie)
OLICZKAAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 50 % 10 g
węglowodany 40 % 8 g
127 kcal
IG: 50 / 0 / 50

metoda gotowania

czas gotowania: 20 min

1. Umyj szparagi, odetnij końce.

2. Wlej wodę do rondla, Wyślij do ognia i zagotuj.

3. Przygotowane szparagi wkładamy do wrzącej wody i gotujemy przez 30 sekund, po czym wkładamy do osobnego pojemnika i napełniamy zimną wodą.

4. Schłodzone szparagi kroimy na kawałki (po prostu przecięłam na pół) i wkładamy do miski.

5. Wlej olej sezamowy i sos sojowy do małego pojemnika, wlej cukier, wymieszaj.

6. Wlej szparagi z powstałym dressingiem, posyp sezamem.

oryginalna przekąska jest gotowa! Ciesz się!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Szparagi - 20   kcal/100g
  • Sos sojowy - 51   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Suszone całe nasiona sezamu - 563   kcal/100g
  • Nasiona sezamu łuskane - 582   kcal/100g
  • Olej sezamowy - 899   kcal/100g

Podobne przepisy