ucho szczupaka w powolnej kuchence
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Bierzemy filet z szczupaka, już wcześniej obrany, pokrojony na porcje. Włóż do miski Multicooker i napełnij wodą. Natychmiast dodaj obraną i posiekaną cebulę z marchewką i ziemniakami. Kto nie lubi cebuli w zupie, możesz pokroić ją na 4 części, ale jak się ugotuje, wyjmij ją z bulionu. Ustaw tryb "Zupa" i gotuj przez 20 minut.
2. Proso myjemy kilka razy w wodzie, aż będzie czysta woda. Zdarza się, że proso jest gorzkie, a następnie można je umyć wrzącą wodą. Rozłóż płatki na rybach i warzywach. Gotuj zupę przez kolejne 25 minut. Na koniec dodaj przyprawy i sól. Wyciągamy liść laurowy, aby nie dać goryczy.
podawaj ucho do stołu ze śmietaną i posiekanymi ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Kasza jaglana - 335 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g