zupa z indyka z warzywami

Jasny, zdrowy, pożywny i pełen witamin! Przepis na moją zupę jest dietetyczny i wcale nie tłusty. Przygotowuje się szybko bez większego wysiłku i kłopotów. Ta zupa jest przydatna zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci, jeśli nie dodasz wielu ostrych przypraw. Mięso jest delikatne, a bulion jest bardzo lekki. Spróbuj gotować, a ten przepis stanie się jednym z Twoich ulubionych.
vasilnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 38 % 3 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 63 % 5 g
35 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 45 min

aby ugotować naszą wspaniałą zupę, musimy:

1. Opłucz mięso z indyka, włóż je do rondla i zalej wodą.

2. Podczas gdy Indyk się gotuje, zajmiemy się warzywami. Cebulę, marchewkę, paprykę i ziemniaki myjemy, obieramy. Pokrój warzywa i wyślij do zupy.

3. Posiekaj młodą kapustę i włóż do rondla.

4. Dodaj przyprawy, dobrze pasują tutaj liście laurowe, ziarna pieprzu i suchy koperek. Sól do smaku.

5. Gdy warzywa dojdą do gotowości, nie trawimy ich natychmiast.

wlać do talerzy, posypać ziołami i to wszystko, nasza wspaniała zupa jest gotowa!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Zielona kapusta - 46   kcal/100g
  • Zielona kapusta świeżo mrożona w opakowaniu - 45   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Filet z indyka - 84   kcal/100g

Podobne przepisy