puree z groszku z ziemniakami
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
1. Umyty groszek wkładamy do rondla (najlepiej z grubym dnem) i napełniamy
wodą. Gotuje się przez 1-2 godziny w zależności od grochu.
2. Podczas gdy nasze płatki gotują się, zajmijmy się cebulą.
smażyć na oleju roślinnym.
3. Gdy groszek jest prawie ugotowany, kładziemy startą marchewkę i posiekaną
ziemniaki.Gotuj przez 15-20 minut.
4. Wymieszaj wszystkie gotowe składniki i gotuj przez kolejne 5 minut. Sól do smaku. W
na koniec dodaj posiekany czosnek.
5. Ubij jednorodną masę za pomocą blendera.
wszystkie nasze tłuczone ziemniaki są gotowe!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Suszony zielony groszek nie gotowany cały - 340 kcal/100g
- Zgnieciony groszek surowy bez powłoki nasiennej - 348 kcal/100g
- Rozdrobniony groszek gotowany - 115 kcal/100g
- Groszek Turecki suszony nie gotowany - 360 kcal/100g
- Groszek krowi suszony nie gotowany - 343 kcal/100g
- Groszek krowi suszony gotowany - 76 kcal / 100g
- Suszony groszek - 322 kcal/100g
- Groszek - 298 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g