ucho ze szczupaka po polsku

kulinarne arcydzieło, po prostu polizaj palce! Najlepiej gotować ucho ze szczupaka, ta ryba jest najbardziej odpowiednia do tej zupy. Przepis jest prosty i prosty, ale daje zupę o pysznym smaku. Wrzuć szczupaka do wrzącej wody i gotuj na najmniejszym ogniu, niech ucho się poci. Pozwól zupie trochę zaparzyć i zaproś do stołu!
vasilnaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 4 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 56 % 5 g
40 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 45 min

1. Potrzebujemy fileta szczupaka, w tym celu najpierw oczyścimy rybę z łusek, usuniemy skrzela i usuniemy czarny film. Pokrój rybę na kawałki lub gotuj w całości, jak chcesz.

2. Włóż rybę do wrzącej wody. Dodaj posiekaną cebulę z marchewką, a także przyprawy. Gdy piana zacznie się tworzyć, usuń ją łyżką cedzakową. Gdy szczupak się ugotuje, wyjmujemy go z bulionu. Filtruj przez sito lub gazę.

3. Włóż ziemniaki do odcedzonego bulionu i wlej wódkę. Po ugotowaniu wlej zupę do talerzy i dodaj kawałek ryby. Udekoruj gotowaną marchewką i ziołami pokrojonymi w koła.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Szczupak w sosie pomidorowym - 108   kcal/100g
  • Szczupak gotowany - 98   kcal/100g
  • Szczupak przypływowy - 90   kcal/100g
  • Szczupak świeży - 82   kcal/100g
  • Szczupak faszerowany - 141   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Wódka - 235   kcal/100g
  • Pieprz czarny groszek - 255   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Korzeń selera - 32   kcal/100g

Podobne przepisy