ucho ze szczupaka po polsku
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Potrzebujemy fileta szczupaka, w tym celu najpierw oczyścimy rybę z łusek, usuniemy skrzela i usuniemy czarny film. Pokrój rybę na kawałki lub gotuj w całości, jak chcesz.
2. Włóż rybę do wrzącej wody. Dodaj posiekaną cebulę z marchewką, a także przyprawy. Gdy piana zacznie się tworzyć, usuń ją łyżką cedzakową. Gdy szczupak się ugotuje, wyjmujemy go z bulionu. Filtruj przez sito lub gazę.
3. Włóż ziemniaki do odcedzonego bulionu i wlej wódkę. Po ugotowaniu wlej zupę do talerzy i dodaj kawałek ryby. Udekoruj gotowaną marchewką i ziołami pokrojonymi w koła.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Wódka - 235 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Korzeń selera - 32 kcal/100g