zupa z brokułów puree dla dziecka
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Najpierw przygotowujemy warzywa: wszystko myjemy i obieramy, a następnie kroimy w średnie kostki.
2. Wlej wodę do rondla i podpal, zagotuj.
3. Włóż cebulę i ziemniaki do wrzącej wody, gotuj przez 15 minut na średnim ogniu.
4. Zmniejsz ogrzewanie do minimum, włóż cukinię i brokuły do rondla. Gotuj wszystko razem przez kolejne 15 minut.
5. Teraz wyjmujemy kawałki warzyw i pozwalamy im trochę ostygnąć.
6. Siekamy warzywa za pomocą blendera, zwracamy je do bulionu.
7. Doprowadź zupę do wrzenia, dodaj sól i zdejmij z ognia.
8. Podajemy z jogurtem naturalnym.
smacznego i zdrowia dla dziecka!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny"Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal/100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Niskotłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Cukinia - 23 kcal/100g
- Brokuły - 33 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g