ucho szczupaka z pomidorami
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
aby przygotować zupę, musimy oczyścić rybę. Usuwamy łuski, ciepło i zawsze czarny film. Pokrój go na kawałki lub wyślij do rondla w całości. Napełnij wodą i gotuj. Aby bulion był przezroczysty, ogień powinien być mały. Gdy pojawi się pianka, usuń ją łyżką cedzakową.
2. Gdy szczupak jest ugotowany, wyjmujemy go i filtrujemy bulion przez sito lub gazę.
3. W gorącym bulionie kładziemy pokrojone w kostkę warzywa.
dodaj sól, wymieszaj wszystko i gotuj przez 15-20 minut, aż będzie gotowe.
wlać na talerze, włożyć porcjowany kawałek ryby i posypać ziołami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Pomidory - 23 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Szczupak w sosie pomidorowym - 108 kcal/100g
- Szczupak gotowany - 98 kcal/100g
- Szczupak przypływowy - 90 kcal/100g
- Szczupak świeży - 82 kcal/100g
- Szczupak faszerowany - 141 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g