ucho szczupaka z pomidorami

pożywna, pyszna, zdrowa zupa rozweseli cię! Kiedy moja rodzina i ja wychodzimy na łono natury, pamiętaj, aby ugotować ucho. Ale tę pachnącą, pyszną zupę można cudownie ugotować w domu. Ten przepis jest testowany przez lata, możesz bezpiecznie gotować, na pewno ci się spodoba!
pegamaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 57 % 4 g
tłuszcze 0 % 0 g
węglowodany 43 % 3 g
31 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 10 min

aby przygotować zupę, musimy oczyścić rybę. Usuwamy łuski, ciepło i zawsze czarny film. Pokrój go na kawałki lub wyślij do rondla w całości. Napełnij wodą i gotuj. Aby bulion był przezroczysty, ogień powinien być mały. Gdy pojawi się pianka, usuń ją łyżką cedzakową.

2. Gdy szczupak jest ugotowany, wyjmujemy go i filtrujemy bulion przez sito lub gazę.

3. W gorącym bulionie kładziemy pokrojone w kostkę warzywa.

dodaj sól, wymieszaj wszystko i gotuj przez 15-20 minut, aż będzie gotowe.

wlać na talerze, włożyć porcjowany kawałek ryby i posypać ziołami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Ziemniaki Dojrzałe - 80   kcal/100g
  • Pieczone ziemniaki - 70   kcal/100g
  • Tłuczone ziemniaki - 380   kcal/100g
  • Ziemniaki gotowane - 82   kcal/100g
  • Ziemniaki w mundurkach - 74   kcal/100g
  • Ziemniaki smażone - 192   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Papryka słodka - 27   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Szczupak w sosie pomidorowym - 108   kcal/100g
  • Szczupak gotowany - 98   kcal/100g
  • Szczupak przypływowy - 90   kcal/100g
  • Szczupak świeży - 82   kcal/100g
  • Szczupak faszerowany - 141   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41   kcal/100g
  • Zieleń - 41   kcal/100g

Podobne przepisy