tartaletki z łososiem i awokado

Urocza przekąska na świąteczny stół! Wiele osób lubi połączenie łososia, awokado i miękkiego sera. Nawet jeśli ktoś przy stole nie próbował jeszcze awokado, pozostałe produkty są dobrze znane i kochane, więc taka przekąska na pewno nie pozostanie bez uwagi.
niebieskookaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 23 % 12 g
tłuszcze 50 % 26 g
węglowodany 27 % 14 g
310 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 30 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Przygotuj produkty. Weź czerwoną rybę według obecności lub smaku. Tym razem mam pstrąga, ale możesz wziąć łososia, keta, różowego łososia..Bierzemy miękki, kremowy ser, jest najbardziej neutralny w smaku, więc będzie dobrze harmonizował z awokado i korzystnie zacieni i uzupełni smak samej ryby. Awokado staramy się wybrać miękkie, jest bardziej dojrzałe. Jeśli masz czas, możesz kupić z wyprzedzeniem, dojrzewają dobrze.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Moje awokado, obierz skórę, pokrój wzdłuż na pół i wyjmij kość. Dostałem awokado z prawie białą kością, ale było miękkie. Myślałem, że zielony i będzie gorzki, ale wszystko się udało, smak był zwyczajny. Najwyraźniej taka była po prostu odmiana. Jeśli awokado jest bardzo dojrzałe, kroimy je bez obierania, wyjmujemy kość i kroimy miąższ siatką na kwadraty i wyjmujemy łyżeczką. Takie Dojrzałe prawdy prawie nie przynoszą.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Obrane awokado pokroić na segmenty i załadować do miski blendera. Aby miąższ nie ciemniał, natychmiast wyciśnij i zalej świeżym sokiem z cytryny, wystarczył mi jeden szeroki pierścień. Przewiń, aż pokroisz na małe kawałki.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Dodaj miękki ser i jeszcze raz wszystko posiekaj. Na tym etapie można dodać różne świeże warzywa, ale jest to opcjonalne i smakowe, bardziej podoba mi się neutralny smak pasty serowej.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Pasta powinna być tak jednorodna, z lekkim pistacjowym kolorem. Spróbuj, być może będziesz musiał trochę posolić, a następnie ponownie przewinąć wszystko. Jeśli dodasz zioła lub marynatę, zobaczysz małe fragmenty zieleni, które również wzbogacą smak i dodadzą efektu wizualnego.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Lekko soloną czerwoną rybę pokrój ostrym nożem w bardzo cienkie plasterki na całej szerokości ryby. Jeśli przygotowujemy cięcie z wyprzedzeniem, przykryj rybę i przechowuj w lodówce.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Podam rybę z awokado w tartaletkach. Możesz napełnić je pastą serową zarówno łyżeczką, jak i workiem do gotowania.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Następnie udekoruj cienkim plasterkiem ryby, zwiń go w pierścień, lekko wyprostuj płatki, otrzymamy pączek. Dodaj małą gałązkę zieleni. To wszystko, bardzo prosty, prosty, ale przyjemny dla oka kanał jest gotowy. W końcu wszystko gotuje się szybko i lepiej podawać natychmiast, aby tartaletki nie miały czasu na moczenie. Takie danie nie jest konieczne do przygotowania z wyprzedzeniem, tylko krojenie i makaron serowy.

możesz dodać bardzo mało czosnku do pasty serowej dla pikanterii, wielu też polubi ten smak, ważne jest, aby zgadnąć z miarą..

możesz podać przekąskę nie tylko w tartaletach, odpowiednie są pieczywo, kromki bagietki lub ciemny chleb..

inne produkty mogą być używane jako nadzienie; pomidory, ogórki, krewetki, kawior, warzywa..

nie ma RAM i granic do eksperymentowania, za każdym razem możesz uzyskać nowy smak, a niektóre z nich na pewno staną się twoimi ulubionymi !

w przepisie użyto pstrąga domowej roboty, przepis można obejrzeć tutaj.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Łosoś mielony - 130   kcal/100g
  • Łosoś wędzony - 162   kcal/100g
  • Łosoś z grilla - 283   kcal/100g
  • Łosoś świeży - 201   kcal/100g
  • Łosoś solony - 269   kcal/100g
  • Łosoś saute - 379   kcal/100g
  • Awokado - 208   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g
  • Ser śmietankowy 50% tłuszczu - 349   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy