owsianka kukurydziana z dyni w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Wybierz kawałek dyni zgodnie z żądaną wagą. Oczyść skórę i włókna. Pokrój w średniej wielkości kostkę.
2. Włóż kostki dyni do miski multicookera, wlej wodę, wybierz tryb "duszenie", gotuj przez pół godziny.
3. W międzyczasie spłucz grys do czystej wody.
4. Po sygnale dźwiękowym wlej mleko do miski multicookera, wlej cukier i sól, włóż umyte płatki. Zmień tryb na "owsianka", ustaw czas na 35 minut.
5. Dodaj kawałek masła do gotowej owsianki i pozostaw do "podgrzania" przez 10 minut.
pachnąca owsianka jest gotowa, podawaj na gorąco i jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Dynia - 29 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Kasza kukurydziana - 337 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g