owsianka kukurydziana z dyni w powolnej kuchence

Zachwyć dzieci pyszną owsianką mleczną! Gotuj w powolnej kuchence! Owsianka kukurydziana jest częstym daniem na naszym stole. Gotuję go zarówno w wodzie, jak i mleku - zawsze okazuje się pyszny. Niedawno próbowałem zrobić owsiankę kukurydzianą z dynią-to coś! Pyszne, polizasz palce!
GeRaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 10 % 2 g
tłuszcze 25 % 5 g
węglowodany 65 % 13 g
99 kcal
IG: 15 / 0 / 85

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 25 min

1. Wybierz kawałek dyni zgodnie z żądaną wagą. Oczyść skórę i włókna. Pokrój w średniej wielkości kostkę.

2. Włóż kostki dyni do miski multicookera, wlej wodę, wybierz tryb "duszenie", gotuj przez pół godziny.

3. W międzyczasie spłucz grys do czystej wody.

4. Po sygnale dźwiękowym wlej mleko do miski multicookera, wlej cukier i sól, włóż umyte płatki. Zmień tryb na "owsianka", ustaw czas na 35 minut.

5. Dodaj kawałek masła do gotowej owsianki i pozostaw do "podgrzania" przez 10 minut.

pachnąca owsianka jest gotowa, podawaj na gorąco i jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Dynia - 29   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Kasza kukurydziana - 337   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy