płynna kasza manna na mleku w powolnej kuchence

pyszne śniadanie mleczne zapewni radość przez cały dzień! Płynna kasza manna to ulubione śniadanie dla moich dwóch córek. Danie uzupełniam jagodami, owocami, łyżką miodu lub dżemu. Za każdym razem nowy smak! Spróbuj, okazuje się wspaniałe danie!
LesiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 3 g
tłuszcze 19 % 4 g
węglowodany 67 % 14 g
106 kcal
IG: 21 / 36 / 43

metoda gotowania

Czas gotowania: 35 min

1. Wlej wodę i mleko do miski multicookera.

2. Wybierz tryb "owsianka mleczna" i ustaw czas na 30 minut.

3. Wymieszaj semolinę z cukrem i 10 minut po uruchomieniu multicookera wlej mieszaninę do gorącego mleka.

4. Gotuj przez 20 minut, aż usłyszysz sygnał dźwiękowy.

5. Dopraw gotową kaszę mannę masłem, wymieszaj.

podawaj z ulubionymi owocami lub suszonymi owocami, dżemem, miodem... W sumie z czymkolwiek według własnego gustu :)

smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Mleko krowie całe - 68   kcal/100g
  • Mleko 3,5% tłuszczu - 64   kcal/100g
  • Mleko 3,2% tłuszczu - 60   kcal/100g
  • Mleko 1,5% tłuszczu - 47   kcal/100g
  • Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140   kcal/100g
  • Mleko 2,5% tłuszczu - 54   kcal/100g
  • Kasza manna - 340   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Masło 82% - 734   kcal/100g
  • Masło Amatorskie niesolone - 709   kcal/100g
  • Masło chłopskie niesolone - 661   kcal/100g
  • Masło chłopskie solone - 652   kcal/100g
  • Masło ghee - 869   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g

Podobne przepisy