płynna kasza manna na mleku w powolnej kuchence
skład / składniki
4
porcje:
metoda gotowania
1. Wlej wodę i mleko do miski multicookera.
2. Wybierz tryb "owsianka mleczna" i ustaw czas na 30 minut.
3. Wymieszaj semolinę z cukrem i 10 minut po uruchomieniu multicookera wlej mieszaninę do gorącego mleka.
4. Gotuj przez 20 minut, aż usłyszysz sygnał dźwiękowy.
5. Dopraw gotową kaszę mannę masłem, wymieszaj.
podawaj z ulubionymi owocami lub suszonymi owocami, dżemem, miodem... W sumie z czymkolwiek według własnego gustu :)
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Kasza manna - 340 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Masło 82% - 734 kcal/100g
- Masło Amatorskie niesolone - 709 kcal/100g
- Masło chłopskie niesolone - 661 kcal/100g
- Masło chłopskie solone - 652 kcal/100g
- Masło ghee - 869 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g