fasolka szparagowa w jajku z serem

Idealny na śniadanie. Smaczne i zdrowe! To danie można również przygotować jako dodatek na obiad. Możesz urozmaicić, dodając smażone mięso mielone lub duszone warzywa. Fasolę szparagową można łączyć z dowolnymi warzywami i produktami mięsnymi.
JuliaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 26 % 6 g
tłuszcze 43 % 10 g
węglowodany 30 % 7 g
137 kcal
IG: 100 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 35 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Składniki.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Młode szparagi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie do miękkości.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Drobno posiekaj cebulę i natkę pietruszki, podsmaż w oleju roślinnym do miękkości.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Pokrój fasolę na kawałki około 2-3 cm, połącz ze smażoną cebulą, podgrzej na patelni z dodatkiem oleju roślinnego.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Ubij jajka, dodaj trochę soli.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Napełnij fasolę ubitymi jajkami i ciągle mieszając, pozwól jajom zgęstnieć.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Robimy to wszystko na małym ogniu, a następnie mieszanina jaj jest delikatna.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Zetrzyj ser na drobnej tarce i posyp fasolą. Zdejmij patelnię z ognia, zamknij pokrywkę i pozwól serowi się stopić.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser "stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser"Lambert" - 377   kcal/100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420   kcal/100g
  • Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal/100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Ser Litewski - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pietruszka - 45   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Fasola szparagowa - 47   kcal/100g

Podobne przepisy