fasolka szparagowa w jajku z serem
skład / składniki
2
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Młode szparagi gotujemy we wrzącej osolonej wodzie do miękkości.
Krok 3:
Drobno posiekaj cebulę i natkę pietruszki, podsmaż w oleju roślinnym do miękkości.
Krok 4:
Pokrój fasolę na kawałki około 2-3 cm, połącz ze smażoną cebulą, podgrzej na patelni z dodatkiem oleju roślinnego.
Krok 5:
Ubij jajka, dodaj trochę soli.
Krok 6:
Napełnij fasolę ubitymi jajkami i ciągle mieszając, pozwól jajom zgęstnieć.
Krok 7:
Robimy to wszystko na małym ogniu, a następnie mieszanina jaj jest delikatna.
Krok 8:
Zetrzyj ser na drobnej tarce i posyp fasolą. Zdejmij patelnię z ognia, zamknij pokrywkę i pozwól serowi się stopić.
Krok 9:
Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser "stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser"Lambert" - 377 kcal/100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" 45% tłuszczu - 420 kcal/100g
- Ser "gouda" 45% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal/100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Ser Litewski - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pietruszka - 45 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sól - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Fasola szparagowa - 47 kcal/100g