makaron z kiełbasą liver

pyszne danie na lunch lub kolację. Spróbuj-to proste! Makaron z kiełbasą i serem to wspaniałe połączenie smaków i aromatów. Idealne na lunch jako drugie danie lub na obfity obiad.
MashenkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 20 % 12 g
tłuszcze 20 % 12 g
węglowodany 61 % 37 g
304 kcal
IG: 3 / 97 / 0

metoda gotowania

Czas gotowania: 35 min

1. Obierz i posiekaj cebulę.
2. Wlej oliwę z oliwek na patelnię z grubym dnem, podgrzej na średnim ogniu i dodaj cebulę, sól. Dusić, aż cebula będzie bardzo miękka.
3. Następnie dodaj kiełbasę pokrojoną na małe kawałki i mieszając doprowadzaj do miękkości przez około 5 minut.
4. Ugotuj makaron w osolonej wrzącej wodzie do "Al Dente" (gdy jest gotowy, ale zachowuje sztywność w środku). Odcedź wodę z makaronu, rezerwując szklankę wywaru.
5. Roztop starty ser (zachowaj trochę do posypania gotowego dania) na patelni na małym ogniu, dodając trochę wywaru z makaronu (jedna trzecia szklanki).
6. Wymieszaj masę serową z kiełbasą i cebulą i włóż do nich gotowy makaron, wymieszaj i trzymaj wszystko razem przez 1-2 minuty. W razie potrzeby dodaj więcej wywaru.
7. Podawaj danie na stole posypane startym serem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.

jedz dla zdrowia!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309   kcal/100g
  • Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342   kcal/100g
  • Makaron z mąki 1 klasy - 333   kcal/100g
  • Makaron z mąki w / C - 338   kcal/100g
  • Makaron gotowany - 135   kcal/100g
  • Makaron - 338   kcal/100g
  • Ser"Holenderski" - 352   kcal/100g
  • Ser "szwajcarski" - 335   kcal/100g
  • Ser "rosyjski" - 366   kcal/100g
  • Ser "Kostroma" - 345   kcal/100g
  • Ser"Jarosław" - 361   kcal/100g
  • Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356   kcal/100g
  • Ser "Radziecki" - 400   kcal/100g
  • Ser"stepowy" - 362   kcal/100g
  • Ser "uglicki" - 347   kcal/100g
  • Ser "poshechonsky" - 350   kcal/100g
  • Ser "Lambert" - 377   kcal / 100g
  • Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400   kcal/100g
  • Ser Chester 50% tłuszczu - 363   kcal/100g
  • Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395   kcal/100g
  • Ser "Emmental" o zawartości tłuszczu 45% - 420   kcal/100g
  • Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356   kcal/100g
  • Ser "aiadeus" - 364   kcal/100g
  • Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360   kcal/100g
  • Ser "lo spalmino" - 61   kcal/100g
  • Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401   kcal / 100g
  • Ser biały - 100   kcal/100g
  • Ser żółty tłusty - 260   kcal/100g
  • Ser Ałtajski - 355   kcal/100g
  • Kowieński ser - 355   kcal/100g
  • Ser Łotewski - 316   kcal/100g
  • Ser Limburger - 327   kcal/100g
  • Litewski ser - 250   kcal/100g
  • Ser Jeziorny - 350   kcal/100g
  • Gruyere ser - 396   kcal/100g
  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal / 100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Kiełbasa liver - 177   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Oliwa z oliwek - 913   kcal/100g

Podobne przepisy