skład / składniki
metoda gotowania
1. Obierz i posiekaj cebulę.
2. Wlej oliwę z oliwek na patelnię z grubym dnem, podgrzej na średnim ogniu i dodaj cebulę, sól. Dusić, aż cebula będzie bardzo miękka.
3. Następnie dodaj kiełbasę pokrojoną na małe kawałki i mieszając doprowadzaj do miękkości przez około 5 minut.
4. Ugotuj makaron w osolonej wrzącej wodzie do "Al Dente" (gdy jest gotowy, ale zachowuje sztywność w środku). Odcedź wodę z makaronu, rezerwując szklankę wywaru.
5. Roztop starty ser (zachowaj trochę do posypania gotowego dania) na patelni na małym ogniu, dodając trochę wywaru z makaronu (jedna trzecia szklanki).
6. Wymieszaj masę serową z kiełbasą i cebulą i włóż do nich gotowy makaron, wymieszaj i trzymaj wszystko razem przez 1-2 minuty. W razie potrzeby dodaj więcej wywaru.
7. Podawaj danie na stole posypane startym serem i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
jedz dla zdrowia!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Ser"Holenderski" - 352 kcal/100g
- Ser "szwajcarski" - 335 kcal/100g
- Ser "rosyjski" - 366 kcal/100g
- Ser "Kostroma" - 345 kcal/100g
- Ser"Jarosław" - 361 kcal/100g
- Ser Ałtajski 50% tłuszczu - 356 kcal/100g
- Ser "Radziecki" - 400 kcal/100g
- Ser"stepowy" - 362 kcal/100g
- Ser "uglicki" - 347 kcal/100g
- Ser "poshechonsky" - 350 kcal/100g
- Ser "Lambert" - 377 kcal / 100g
- Ser "appnzeller" 50% tłuszczu - 400 kcal/100g
- Ser Chester 50% tłuszczu - 363 kcal/100g
- Ser "edamer" 40% tłuszczu - 340 kcal/100g
- Ser z grzybami 50% tłuszczu - 395 kcal/100g
- Ser "Emmental" o zawartości tłuszczu 45% - 420 kcal/100g
- Ser gouda o zawartości tłuszczu 45 % - 356 kcal/100g
- Ser "aiadeus" - 364 kcal/100g
- Ser "House Blanc" (półtwardy) - 360 kcal/100g
- Ser "lo spalmino" - 61 kcal/100g
- Ser "etorki" (owczy, twardy) - 401 kcal / 100g
- Ser biały - 100 kcal/100g
- Ser żółty tłusty - 260 kcal/100g
- Ser Ałtajski - 355 kcal/100g
- Kowieński ser - 355 kcal/100g
- Ser Łotewski - 316 kcal/100g
- Ser Limburger - 327 kcal/100g
- Litewski ser - 250 kcal/100g
- Ser Jeziorny - 350 kcal/100g
- Gruyere ser - 396 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal / 100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Kiełbasa liver - 177 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Oliwa z oliwek - 913 kcal/100g