skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Wątróbkę drobiową oczyścić, opłukać
Krok 2:
Wlać mleko i pozostawić na 30 minut - godzina. Czas gotowania jest wskazany bez uwzględnienia moczenia wątroby
Krok 3:
Marchewki i cebulę obrać, umyć i pokroić, marchewki w paski, cebulę w półpierścienie
Krok 4:
Gotowanie smażenia: na mieszance masła i oleju roślinnego podsmaż cebulę, a następnie dodaj do niej marchewkę i smaż trochę więcej. Gotujemy wodę. Możesz użyć bulionu z kurczaka
Krok 5:
Ziemniaki obrać, umyć, pokroić w paski. Do zupy z makaronem nie trzeba wkładać ziemniaków, ale mój mąż uważa, że bez ziemniaków nie jest to zupa. Włóż ziemniaki do wrzącej wody. Doprowadzić do wrzenia
Krok 6:
Dodaj smażenie i makaron, mam gotowe, ale możesz zrobić własne.
Krok 7:
Wątrobę wyjmujemy z mleka i myjemy
Krok 8:
Ponieważ mój makaron gotuje się przez 12 minut, 5 minut przed gotowaniem makaronu wkładam wątrobę do zupy. Sól, pieprz, włóż liść laurowy
Krok 9:
Gotuj przez 5 minut i dodaj warzywa. Mam koperek, pietruszkę, lubczyk, zieloną cebulę. Gotuj i wyłącz. Zupa jest gotowa! Smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Pieczone ziemniaki - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Mleko krowie całe - 68 kcal/100g
- Mleko 3,5% tłuszczu - 64 kcal/100g
- Mleko 3,2% tłuszczu - 60 kcal/100g
- Mleko 1,5% tłuszczu - 47 kcal/100g
- Skoncentrowane mleko 7,5% tłuszczu - 140 kcal/100g
- Mleko 2,5% tłuszczu - 54 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Wątróbka drobiowa - 140 kcal/100g
- Makaron jajeczny - 304 kcal/100g