marynata na zimę z jęczmieniem perłowym

Pamiętaj, aby przygotować przygotowanie na zimę na pyszną zupę! Niewątpliwie bardzo przydatny przepis. Kiedy chcę szybko przygotować marynatę warzywną, wystarczy otworzyć słoik z półfabrykatem i szybko ugotować obiad. Bardzo często pomaga!
WróżkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 2 g
tłuszcze 14 % 2 g
węglowodany 71 % 10 g
61 kcal
IG: 90 / 0 / 10

metoda gotowania

czas gotowania: 1 h 30 min

1. Ogórki i pomidory umyć i pokroić w średnią kostkę.
2. Cebulę obrać i pokroić w kostkę.
3. Zetrzyj obrane i umyte marchewki.
4. Połącz przygotowane warzywa w rondlu, dodaj sól, cukier i olej roślinny, wlej umytą jęczmień.
5. Wlej wodę i gotuj na wolnym ogniu przez 50 minut.
6. Pod koniec gotowania (kilka minut przed końcem) dodaj ocet i wymieszaj.
7. Wlać przedmiot do sterylnych słoików i zwinąć sterylnymi pokrywkami.
8. Poczekaj, aż zawartość słoików ostygnie i umieść w chłodnym miejscu do przechowywania.

udanych eksperymentów!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Pomidory - 23   kcal/100g
  • Ogórki świeże - 15   kcal/100g
  • Kasza perłowa - 340   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Ocet stołowy - 11   kcal/100g

Podobne przepisy