letnia sałatka z masłem dyniowym
skład / składniki
6
porcje:
metoda gotowania
ugotuj makaron (z pszenicy durum), spłucz pod strumieniem zimnej wody.
moje warzywa i grubo posiekane. Sałatka będzie wyglądać jasno, pięknie i apetycznie!
wymieszaj wszystkie składniki (z wyjątkiem makaronu) w głębokiej misce, sól, pieprz, dodaj drobno posiekany czosnek, oliwki i świeży zielony groszek.
do ekstrawagancji warzyw dodajemy schłodzony makaron, drobno posiekane warzywa (zwykle używam pietruszki i koperku), posypujemy pestkami dyni i doprawiamy olejem dyniowym.
zjedz sałatkę, ciesz się latem!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ogórki świeże - 15 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Groszek zielony świeży - 280 kcal/100g
- Groszek zielony konserwowy - 55 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Pieprz - 26 kcal/100g
- Pomidory koktajlowe - 15 kcal/100g
- Suszone pestki dyni i dyni - 553 kcal/100g
- Pestki dyni - 556 kcal/100g
- Masło dyniowe - 896 kcal/100g