Panna cotta z rabarbarem
skład / składniki
4
porcje:
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Odmierz składniki
Krok 2:
Żelatynę namoczyć w 60 ml przegotowanej wody.
Krok 3:
Rabarbar umyć, obrać i pokroić na małe kawałki.
Krok 4:
Wymieszaj rabarbar z 1 łyżką cukru.
Krok 5:
Włóż rabarbar do rondla, wlej 3 łyżki wody i zagotuj, a następnie gotuj pod przykryciem przez około 7 minut, aż rabarbar będzie miękki.
Krok 6:
Śmietanę połączyć z żelatyną i cukrem, mieszając, doprowadzić do wrzenia i zdjąć z ognia.
Krok 7:
Powinna uzyskać jednorodną mieszaninę. Ochłodzić.
Krok 8:
Dodaj rabarbar, jogurt i cukier waniliowy do śmietany.
Krok 9:
Mieszaj, aż będzie gładka. Wlej Panna Cotta do misek i wstaw do lodówki na 3-4 godziny lub na noc.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Maślanka - 36 kcal/100g
- Śmietanka 20% tłuszczu - 300 kcal/100g
- Śmietana 10% tłuszczu - 120 kcal/100g
- Śmietana - 300 kcal/100g
- Acedofilina 3,2% tłuszczu - 58 kcal/100g
- "Rastishka" - 122 kcal/100g
- Jogurt pitny "Danon" - 76 kcal/100g
- Jogurt do picia "Agusha" - 87 kcal/100g
- "Actimel" naturalny - 83 kcal/100g
- Jogurt "Danon" 2,2% tłuszczu - 96 kcal/100g
- "majetel" - 48 kcal/100g
- Jogurt" Ehrmann " tłusty - 152 kcal/100g
- Jogurt o zawartości tłuszczu 3,5% - 68 kcal / 100g
- Jogurt naturalny 1,5% tłuszczu - 48 kcal/100g
- Beztłuszczowy jogurt mleczny - 38 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Rabarbar - 13 kcal/100g
- Żelatyna - 355 kcal/100g
- Cukier waniliowy - 379 kcal/100g