skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Przygotuj wszystkie niezbędne produkty. Ziemniaki, marchewkę i cebulę obrać
Krok 2:
Pokrój ziemniaki w drobną kostkę, zetrzyj marchewki na grubej tarce, drobno posiekaj cebulę. Do zupy wkładam surowe warzywa. Kto chce i kocha-może uratować cebulę i marchewkę.
Krok 3:
Otwórz słoik z puszkami, wymieszaj
Krok 4:
Włóż wszystkie warzywa do rondla, opłucz płatki pod bieżącą wodą i dodaj do warzyw, zalej wodą i podpal. Gdy woda się zagotuje, dodaj sól, przyprawy i liść laurowy do smaku. Gotuj przez 20-25 minut, aż ziemniaki i ryż będą całkowicie ugotowane.
Krok 5:
Dodaj szprot razem z sosem pomidorowym ze słoika, wymieszaj, zagotuj i gotuj przez kolejne 5 minut.
Krok 6:
Wyłącz, przykryj i odstaw na chwilę. W tym czasie przygotuj zielenie, czarny chleb (zetrzyj różowego łososia czosnkiem...M-M - M) i dużą łyżkę. Dla poszukiwaczy mocnych wrażeń możesz dodać łyżkę Adjiki. Sam widzisz, ile opcji serwowania tej zupy.
Krok 7:
Pyszne! Sycące! Szybko! Smacznego!
proponuję przygotować dość prostą, ale jednocześnie bardzo smaczną zupę szprotową w sosie pomidorowym, ziemniakach i ryżu. Ta zupa jest dobra, ponieważ szybko się gotuje. Okazuje się smaczny, lekki i satysfakcjonujący. Jego smak jest po prostu niesamowity. Mam nadzieję, że ci się spodoba.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal / 100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Gotowana marchewka - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Pieprz czarny groszek - 255 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Saura blanszowana w oleju - 283 kcal/100g
- Sardynka Atlantycka z dodatkiem masła - 238 kcal/100g
- Sardynka w oleju - 221 kcal / 100g
- Sardynka w sosie pomidorowym - 162 kcal/100g
- Makrela w oleju - 278 kcal/100g
- Szprot w sosie pomidorowym - 154 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Ziele angielskie - 263 kcal/100g