chinkal kukurydziany

Natychmiastowa podróż na Kaukaz z chinkalem kukurydzianym! . Bez względu na to, do jakich miejsc się wybierasz, zawsze staramy się spróbować narodowego lub charakterystycznego dania dla tego regionu lub całego narodu. Ale jeśli masz dostęp do wyszukiwania przepisów, możesz podróżować po świecie w zaciszu swojej kuchni. Moją kolejną podróżą był Kaukaz! I pierwszą rzeczą, którą próbowałem, była Kaukaska kukurydza chinkal. Jedź teraz ze mną!
LenochkaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 19 % 9 g
tłuszcze 8 % 4 g
węglowodany 73 % 35 g
213 kcal
IG: 14 / 0 / 86

metoda gotowania

czas gotowania: 2 h 50 min

na początek przygotujemy niezwykły bulion. Przygotuj suszone mięso lub, jeśli chcesz skosztować prawdziwego Dania kaukaskiego, weź Kurdyuk jagnięcy. Opłucz dobrze wybrany składnik pod bieżącą zimną wodą, oczyść niepotrzebne i gotuj bulion na małym ogniu, aż będzie całkowicie ugotowany. W tym procesie posolić i dodać przyprawy.

przejdźmy do ciasta, do którego potrzebujemy przesianej mąki kukurydzianej. Wlej go do głębokiej miski i stopniowo zalej osoloną wrzącą wodą. Teraz musisz zagnieść ciasto, aby uformować sam chinkal. Jego zwykłym wyglądem są małe ciastka o dość prostym spłaszczonym kształcie, które można wyciąć z rozwałkowanego ciasta szklanką.

Uwolnij bulion z mięsa (lub kurdyuka). Pamiętaj, aby włożyć tortille do wrzącego bulionu, gdzie zamienią się w prawdziwy gotowy chinkal. Pozwól im gotować do miękkości.

kiedy chinkal zdobędzie złotą "skórkę" - będzie to znak, że czas go zdobyć i podać.

aby dopełnić danie w prawdziwie kaukaski sposób, dopraw chinkal ułożony na talerzu przyprawą z kruszonego solą czosnku skąpanego w kwaśnym mleku. Nie ignoruj gotowanego kurdyuka lub mięsa,a także podawaj.

mam nadzieję, że jesteś zadowolony z podróży. Smacznego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jagnięcina chuda - 169   kcal/100g
  • Baranina tłusta - 225   kcal/100g
  • Baranina-mostek - 533   kcal/100g
  • Jagnięcina-szynka - 232   kcal/100g
  • Kotlet jagnięcy z kością - 380   kcal/100g
  • Baranina - łopatka - 284   kcal/100g
  • Baranina-część grzbietowa - 459   kcal/100g
  • Czosnek - 143   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana - 368   kcal/100g
  • Pełnoziarnista mąka kukurydziana razowa - 355   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana pełnoziarnista przesiana - 362   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami vitaminisir - 364   kcal/100g
  • Mąka kukurydziana z ziaren z usuniętymi zarodkami newitaminiza - 364   kcal/100g
  • Kwaśne mleko - 60   kcal/100g

Podobne przepisy