skład / składniki
metoda gotowania
1. Ugotuj makaron zgodnie z zaleceniami producenta podanymi na opakowaniu. Jedną szklankę wody pozostałej po ugotowaniu makaronu odstawić na bok, aby przygotować sos. Posmaruj gotowy makaron odrobiną oleju.
2. W tym czasie obierz i pokrój cebulę na średnie kawałki.
3. Podgrzej patelnię olejem roślinnym. Ciepło jest silne.
4. Umieść cebulę, szczyptę soli, cukier na patelni. Mieszając podsmaż cebulę na złoty kolor (około 5 minut).
5. Otwórz puszkę gulaszu, zetrzyj mięso widelcem.
6. Obierz i drobno posiekaj czosnek, włóż go na patelnię do cebuli, wymieszaj i smaż wszystko razem przez kolejne 1-2 minuty (aż zacznie pachnieć).
7. Wlej ocet, poczekaj, aż wyparuje.
8. Dodaj koncentrat pomidorowy, smaż wszystko przez kilka minut.
9. Rozłóż gulasz, zmniejsz ciepło do umiarkowanego i zagotuj zawartość patelni.
10. Na patelni dodaj sól, czarny pieprz, suche przyprawy według własnego gustu. Wymieszać.
11. Wlej wodę pozostałą po ugotowaniu makaronu. Nie musisz wylewać go na raz. Jeśli chcesz gęstszego sosu, potrzebujesz trochę wody. Aby uzyskać bardziej płynny, dodaj więcej.
12. Doprowadź zawartość patelni do wrzenia i trzymaj na małym ogniu przez 3 minuty.
13. Włóż makaron na patelnię, dobrze wymieszaj, posyp posiekanymi ziołami.
14. Przykryj patelnię pokrywką, odstaw gotowe danie na kilka minut,a następnie podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Makaron, najwyższej jakości, witaminizowany - 337 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, nabiał - 309 kcal/100g
- Makaron, najwyższej jakości, jajko - 342 kcal/100g
- Makaron z mąki 1 klasy - 333 kcal/100g
- Makaron z mąki w / C - 338 kcal/100g
- Makaron gotowany - 135 kcal/100g
- Makaron - 338 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Cukier granulowany - 398 kcal/100g
- Cukier - 398 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Świeże mrożone warzywa zupy w opakowaniu - 41 kcal/100g
- Zieleń - 41 kcal/100g
- Gulasz wieprzowy - 349 kcal/100g
- Ocet winny czerwony - 19 kcal/100g