skład / składniki
metoda gotowania
1. Aby zrobić ciasto, musisz przygotować nadzienie z mieszanki meksykańskiej. Aby to zrobić, podgrzej olej na patelni i umieść tam warzywa. Dodaj koncentrat pomidorowy, sól i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn się ugotuje i całkowicie odparuje. Niech nadzienie trochę ostygnie. Rozwałkuj ciasto francuskie. Z części ciasta zrób dolną warstwę ciasta, włóż ją do formy, trzymając boki. Rozłóż nadzienie. Z resztek ciasta pokrój paski o równej szerokości i udekoruj ciasto kratką do ciasta. Jeśli ciasto pozostanie, nie martw się. Upiecz prowizoryczne ptysie, które podawaj z zupą jako grzanki. Włóż ciasto do piekarnika i piecz w 180 stopniach przez 15 minut.
2. Aby przygotować zupę, włóż warzywa do rondla, dodaj przyprawy do smaku. Gdy warzywa się rozgrzeją, stopniowo dodawaj do nich bulion, około 1 Chochla w ciągu 2 minut - w ten sposób warzywa ujawnią swój smak w pełni i zachowają piękny naturalny kolor. Gotuj przez około 10-15 minut. Ugotuj gotową zupę i dopraw do smaku.
3. Podawaj zupę z ciastem.
naprawdę szybki i pyszny obiad?
miłego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Ciasto francuskie - 400 kcal/100g
- Ciasto francuskie, przaśne - 337 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Przyprawy suche - 240 kcal/100g
- Bulion warzywny - 13 kcal/100g
- Meksykańska mieszanka mrożona - 72 kcal/100g