Szybki obiad szefa kuchni z mieszanki meksykańskiej

Szybki dwudaniowy obiad to rzeczywistość! Przygotuj zupę i ciasto w pół godziny! Zupa z ciasta to idealny obiad. Obecność gorącego pierwszego dania cieszy jak nic innego w wilgotne lub mroźne dni, a jeśli pieczenie idzie również na parze do zupy , to jest to święto brzucha!
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 14 % 4 g
tłuszcze 34 % 10 g
węglowodany 52 % 15 g
158 kcal
IG: 53 / 47 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Aby zrobić ciasto, musisz przygotować nadzienie z mieszanki meksykańskiej. Aby to zrobić, podgrzej olej na patelni i umieść tam warzywa. Dodaj koncentrat pomidorowy, sól i przyprawy i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn się ugotuje i całkowicie odparuje. Niech nadzienie trochę ostygnie. Rozwałkuj ciasto francuskie. Z części ciasta zrób dolną warstwę ciasta, włóż ją do formy, trzymając boki. Rozłóż nadzienie. Z resztek ciasta pokrój paski o równej szerokości i udekoruj ciasto kratką do ciasta. Jeśli ciasto pozostanie, nie martw się. Upiecz prowizoryczne ptysie, które podawaj z zupą jako grzanki. Włóż ciasto do piekarnika i piecz w 180 stopniach przez 15 minut.
2. Aby przygotować zupę, włóż warzywa do rondla, dodaj przyprawy do smaku. Gdy warzywa się rozgrzeją, stopniowo dodawaj do nich bulion, około 1 Chochla w ciągu 2 minut - w ten sposób warzywa ujawnią swój smak w pełni i zachowają piękny naturalny kolor. Gotuj przez około 10-15 minut. Ugotuj gotową zupę i dopraw do smaku.
3. Podawaj zupę z ciastem.
naprawdę szybki i pyszny obiad?
miłego!

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Pieprz czarny mielony - 255   kcal/100g
  • Ciasto francuskie - 400   kcal/100g
  • Ciasto francuskie, przaśne - 337   kcal/100g
  • Olej roślinny - 873   kcal/100g
  • Pasta pomidorowa - 28   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Bulion warzywny - 13   kcal/100g
  • Meksykańska mieszanka mrożona - 72   kcal/100g

Podobne przepisy