beshbarmak z mięsa

Ta wersja beshbarmaka jest lubiana nie tylko przez dorosłych, ale także przez dzieci! Wszystkim bardzo podobało się to danie, zwłaszcza mężowi.
ZofiaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 42 % 19 g
tłuszcze 7 % 3 g
węglowodany 51 % 23 g
201 kcal
IG: 4 / 0 / 96

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 2 h 43 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Napełnij mięso wodą i gotuj przez 3-4 godziny. Mięso powinno być miękkie.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Drobno posiekaj cebulę i zetrzyj marchewki na grubej tarce.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    40 minut przed gotowaniem mięsa wyjmij je z patelni i drobno posiekaj.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Włóż mięso, cebulę, marchewkę z powrotem do garnka. Dodaj sól, przyprawy (biorę mieszankę papryki), liść laurowy. I gotuj przez kolejne 40 minut na średnim ogniu.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Przygotowanie ciasta na makaron jak na pierogi. Dobrze wymieszaj jajko, mąkę, wodę. Ciasto powinno być strome, ale nie przesadzaj z mąką. Ciasto powinno dobrze pozostawać w tyle za dłońmi. Przykryj miskę ciastem lub zawiń w polietylen i włóż do lodówki na 30 minut.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Wyjmujemy ciasto z lodówki, odcinamy mały kawałek, aby wygodnie było zwinąć go w cienkie ciasto. Następnie używam pierogów, aby uformować takie szczegóły.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Okazuje się, że takie tortille.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Ciasto można wyciąć w dowolnym kształcie, na przykład w kółko lub po prostu pokroić nożem w prostokąty, romby itp. Aby tego uniknąć, musisz posypać stół mąką.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Gdy mięso się ugotuje, wrzuć tam suszone ciasto i gotuj przez 3 minuty. Nie rozgotuj!

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Podajemy do stołu.

  11. Krok 11:

    Krok 11.

    Możesz dodać groszek w puszkach, kukurydzę,fasolę. Smacznego.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Kuropatwa - 254   kcal/100g
  • Cietrzew - 254   kcal/100g
  • Dziczyzna - 200   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Przyprawy suche - 240   kcal/100g
  • Mąka pszenna - 325   kcal/100g
  • Sól - 0   kcal/100g

Podobne przepisy