tartaletki z wędzoną rybą i sałatką z ogórka

bardzo smaczne tartaletki na świąteczny stół! Znajomi męża z Vesiegonsk często oferują nam ryby z własnej wędzarni. Kiedy tylko wędzona ryba miała dość, zaczęła wymyślać z nią różne przepisy. Tak powstała ta przekąska. Specjalnie wziąłem tartaletki żytnie, ale zrobi to zwykła pszenica.
MariaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 28 % 11 g
tłuszcze 44 % 17 g
węglowodany 28 % 11 g
242 kcal
IG: 100 / 0 / 0

metoda gotowania

czas gotowania: 30 min

1. Nadzienie. Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno posiekać. Pokrój wędzoną rybę na małe kawałki. Zetrzyj ser kiełbasiany na grubej tarce. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Połącz wszystkie składniki i dopraw majonezem. Wymieszać.
2. Włóż tartaletki na 2-3 łyżki.l sałatka.
3. Udekoruj tartaletki ziołami i oliwkami.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Świeże ogórki - 15   kcal/100g
  • Jajko kurze - 157   kcal/100g
  • Białko jaja - 45   kcal/100g
  • Proszek jajeczny - 542   kcal/100g
  • Żółtko - 352   kcal/100g
  • Jajko strusia - 118   kcal/100g
  • Koperek - 38   kcal/100g
  • Oliwki - 115   kcal/100g
  • Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502   kcal/100g
  • Majonez lekki - 260   kcal/100g
  • Majonez Prowansalski - 624   kcal/100g
  • Majonez "prowansalski" - 627   kcal/100g
  • Majonez stołowy - 627   kcal/100g
  • Leszcz suszony - 221   kcal/100g
  • Leszcz wędzony na gorąco - 172   kcal/100g
  • Leszcz gotowany - 126   kcal/100g
  • Leszcz świeży - 105   kcal/100g
  • Leszcz wędzony na zimno - 160   kcal/100g
  • Ser kiełbasiany - 268   kcal/100g
  • Tartaletki - 514   kcal/100g

Podobne przepisy