tartaletki z wędzoną rybą i sałatką z ogórka
skład / składniki
12
porcje:
metoda gotowania
1. Nadzienie. Jajka ugotować na twardo, obrać i drobno posiekać. Pokrój wędzoną rybę na małe kawałki. Zetrzyj ser kiełbasiany na grubej tarce. Ogórki pokroić w drobną kostkę. Połącz wszystkie składniki i dopraw majonezem. Wymieszać.
2. Włóż tartaletki na 2-3 łyżki.l sałatka.
3. Udekoruj tartaletki ziołami i oliwkami.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Świeże ogórki - 15 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Koperek - 38 kcal/100g
- Oliwki - 115 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Leszcz suszony - 221 kcal/100g
- Leszcz wędzony na gorąco - 172 kcal/100g
- Leszcz gotowany - 126 kcal/100g
- Leszcz świeży - 105 kcal/100g
- Leszcz wędzony na zimno - 160 kcal/100g
- Ser kiełbasiany - 268 kcal/100g
- Tartaletki - 514 kcal/100g