Sałatka słodka para buraków i jabłek

Szybki, prosty, smaczny, niedrogi i bardzo zdrowy! Prawdopodobnie wszyscy wiedzą o zaletach buraków i jabłek.Ponadto buraki i jabłko doskonale łączą się z innymi składnikami.Tak narodził się pomysł( nie ja), aby wziąć je i połączyć. Okazało się pyszne, zdrowe, piękne sałatki . Cóż, napisałem już o tym, co jest proste i szybkie(jeśli masz gotowane buraki)w przygotowaniu.O tak! Jest również niskokaloryczny i tani.
TatianaAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 8 % 1 g
tłuszcze 17 % 2 g
węglowodany 75 % 9 g
63 kcal
IG: 60 / 0 / 40

gotowanie krok po kroku

Czas gotowania: 10 min
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Będziemy potrzebować buraków, jabłka,kwaśnej śmietany, cukru granulowanego i soku z cytryny.Sok można sprzedać gotowy, ale łatwiej jest kupić cytrynę. Tak, przypomnę: buraki są gotowane. W jakim stopniu jest to twój wybór.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Obierz buraki i posiekaj je kostkami. Jeśli ktoś błysnął myślą o tarce ..zapomnij, ponieważ sałatka stanie się papkowata, mniej piękna i straci percepcję smaku.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Teraz jabłko: wygodniej jest pokroić na ćwiartki, a następnie wyciąć kości. A teraz trzy jabłka na grubej tarce. Osobiście nie obieram jabłka, sama skóra pozostaje na końcu.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Następnie łączymy posiekane buraki i starte jabłko. I wymieszaj. Zaryzykuję stwierdzenie, że uwielbiam to robić widelcem.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Oto kolej na sok z cytryny. Łatwiej mi było znaleźć cytrynę. Nie był duży i nie był potrzebny cały (Na zdjęciu widać). Wlej naszą mieszankę buraków i jabłek sokiem z cytryny. I wymieszaj.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    Teraz jest to bardzo proste: bierzemy i dodajemy śmietanę.Przypomnę tylko-tylko połowa kwaśnej śmietany jest umieszczana w sałatce, a druga połowa zostanie wykorzystana później. Wysyłamy tam szczyptę granulowanego cukru (lub do smaku) i wszystko mieszamy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    I ostatni szlif: rozłóż naszą drugą połowę kwaśnej śmietany na sałatce ....Wszyscy.... Smacznego!!!

do tej sałatki użyto gotowanych buraków, ale spróbuj je prawie ugotować.Może w przyszłości to zrobisz.Możesz wziąć dowolne jabłka. Prawdopodobnie warto dodać, że przygotowując tę sałatkę, nie musisz ściśle przestrzegać tych gramów.Najważniejsze: powinno być więcej jabłek niż buraków i nadal trzymaj się proporcji.

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Śmietana 30% tłuszczu - 340   kcal/100g
  • Śmietana 25% tłuszczu - 284   kcal/100g
  • Śmietana 20% tłuszczu - 210   kcal/100g
  • Śmietana 10% tłuszczu - 115   kcal/100g
  • Śmietana - 210   kcal/100g
  • Jabłka - 47   kcal/100g
  • Jabłka Suszone - 210   kcal/100g
  • Mus jabłkowy w puszkach - 61   kcal/100g
  • Burak - 40   kcal/100g
  • Suszone buraki - 278   kcal/100g
  • Buraki gotowane - 49   kcal/100g
  • Cukier granulowany - 398   kcal/100g
  • Cukier - 398   kcal/100g
  • Sok z cytryny - 16   kcal/100g

Podobne przepisy