pilaw na patelni wok
skład / składniki
8
porcje:
metoda gotowania
1. Mięso i warzywa pokroić w małe kawałki. Cebula pokrojona w kostkę, marchew w paski.
2. Rozgrzej patelnię z olejem roślinnym i smaż cebulę na złoty kolor. Dodaj mięso do cebuli, a także smaż.
3. Następnie dodaj marchewki, smaż do miękkości i wlej litr wody. Gotuj przez 15 minut.
4. Sól, dodaj umyty ryż. W razie potrzeby dodaj wystarczającą ilość wody, aby przykryć ryż. Gotuj na dużym ogniu w otwartej formie, aż woda wyparuje.
5. Robimy ogień na minimum, dodajemy równomiernie zirę bez mieszania. Dajemy pilawowi pod przykryciem kolejne 10 minut.
następnie wymieszaj pilaw i podawaj na gorąco.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Tłuszcz wołowy roztopiony - 871 kcal/100g
- Wołowina jest tłusta - 171 kcal/100g
- Wołowina chuda - 158 kcal/100g
- Wołowina-mostek - 217 kcal/100g
- Wołowina-kajdany - 380 kcal/100g
- Wołowina-chuda pieczeń - 200 kcal/100g
- Wołowina - łopatka - 137 kcal/100g
- Wołowina - żeberka - 233 kcal/100g
- Wołowina-szynka - 104 kcal/100g
- Wołowina - ogon - 184 kcal/100g
- Szynka gotowana - 269 kcal/100g
- Peklowana wołowina - 216 kcal/100g
- Dziki ryż surowy - 353 kcal/100g
- Ryż brązowy surowy - 360 kcal/100g
- Ryż brązowy gotowany - 119 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany surowy - 363 kcal/100g
- Ryż biały witaminizowany gotowany - 109 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami surowy - 369 kcal/100g
- Ryż biały, gotowany na parze, z długimi ziarnami gotowany - 106 kcal/100g
- Ryż instant suchy - 374 kcal/100g
- Ryż instant gotowy do spożycia - 109 kcal/100g
- Rys - 344 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Zira - 112 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Ryż na parze - 123 kcal/100g