skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Składniki.
Krok 2:
Pokrój biały chleb na cienkie małe kawałki. Będą to & quot; igły & quot; jeża. Gotuj kurczaka w osolonej wodzie do miękkości. Warzywa i jajka gotujemy. Wszystko schładzamy.
Krok 3:
Zetrzyj ziemniaki na grubej tarce, sól do smaku. Mieszam trochę z majonezem, więc sałatka jest bardziej soczysta. Możesz położyć warstwę na naczyniu i posmarować majonezem tylko na wierzchu(kto lubi).
Krok 4:
Kładziemy warstwę ziemniaków, nadając wydłużony kształt jeża. Posmaruj majonezem na wierzchu.
Krok 5:
Drobno posiekaj kurczaka, dodaj trochę majonezu i wymieszaj.
Krok 6:
Połóż kurczaka na warstwie ziemniaków. W razie potrzeby smarujemy. Kolejne warstwy układamy tak, aby kształt jeża zwężał się ku górze.
Krok 7:
Następna warstwa to wędzony ser kiełbasiany, starty na grubej tarce. Tutaj możesz lekko przycisnąć twarz jeża z góry.
Krok 8:
Następna warstwa to marchewka. Sól do smaku.
Krok 9:
Następnie wcieraj żółtko na wierzch, lekko nasmaruj.
Krok 10:
Ostatnie trzy białka na drobnej tarce. Nie smaruj góry.
Krok 11:
I na koniec kładziemy jeż & quot; igły & quot; z krakersów. Z suszonych śliwek wycinamy oczy i nos. Sałatka & quot; Jeż & quot; gotowa. Wkładamy go do lodówki, aby trochę nasączyć. Smacznego!
możesz użyć dowolnego mięsa według własnego gustu.
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Ziemniaki Dojrzałe - 80 kcal/100g
- Ziemniaki pieczone - 70 kcal/100g
- Tłuczone ziemniaki - 380 kcal/100g
- Ziemniaki gotowane - 82 kcal/100g
- Ziemniaki w mundurkach - 74 kcal/100g
- Ziemniaki smażone - 192 kcal/100g
- Jajko kurze - 157 kcal/100g
- Białko jaja - 45 kcal/100g
- Proszek jajeczny - 542 kcal/100g
- Żółtko - 352 kcal/100g
- Jajko strusia - 118 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Majonez sałatkowy 50% tłuszczu - 502 kcal/100g
- Majonez lekki - 260 kcal/100g
- Majonez Prowansalski - 624 kcal/100g
- Majonez "prowansalski" - 627 kcal/100g
- Majonez stołowy - 627 kcal/100g
- Śliwka - 227 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Biały chleb - 266 kcal/100g
- Ser kiełbasiany - 268 kcal/100g