skład / składniki
metoda gotowania
1. Pokrój filet z kurczaka na małe kawałki.
2. Pokrój grzyby na mniej więcej te same kawałki.
3. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, paprykę pokroić w paski.
4. Rozgrzej patelnię z olejem roślinnym, połóż filety, smaż przez kilka minut.
5. Dodaj grzyby, smaż, mieszając od czasu do czasu, na średnim ogniu przez 10 minut.
6. Ugotuj makaron udon (postępuj zgodnie z zaleceniami producenta). Wrzuć gotowy makaron do durszlaka.
7. Dodaj cebulę na patelnię, wymieszaj i smaż wszystko razem przez kilka minut.
8. Włóż paprykę, wymieszaj.
9. Sól, pieprz. Kontynuuj smażenie wszystkiego razem, aż będzie gotowe.
10. Włóż makaron na patelnię, zalej sosem sojowym, gotuj wszystko razem przez 2-3 minuty.
11. Ułóż gotowe danie w porcjowanych talerzach i podawaj.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Cebula - 41 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Pieczarki - 24 kcal/100g
- Pieprz czarny mielony - 255 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Makaron Udon - 337 kcal/100g