skład / składniki
gotowanie krok po kroku
Krok 1:
Golonkę należy najpierw namoczyć w zimnej wodzie, przez 6 godzin. Umyj mięso.
Krok 2:
Włóż mięso do garnka i przykryj wodą. Podpal, zagotuj.
Krok 3:
Gdy mięso uwolni całe białko, odcedź pierwszy bulion, umyj patelnię, mięso. Ponownie napełnij czystą wodą i podpal.
Krok 4:
Doprowadzić do niskiego wrzenia.
Krok 5:
Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5-6 godzin.
Krok 6:
PO 4 godzinach włóż całą cebulę (nie można jej obrać) i marchewkę do bulionu (należy ją obrać). 10 minut przed końcem gotowania dodaj sól i liść laurowy.
Krok 7:
Wyłącz ogrzewanie, pozwól bulionowi trochę ostygnąć.
Krok 8:
Odcedź bulion, usuń mięso z kości i rozłóż na włókna. Mięso ułożyć w naczyniach, zalać bulionem i ostudzić. Przenieś na zimno i pozostaw do zastygnięcia.
Krok 9:
Aby zrobić świnię z galaretki, musisz wlać galaretkę (włożyć mięso i napełnić bulionem) do butelki i pozostawić do zestalenia.
Krok 10:
Następnie ostrożnie pokrój butelkę, wyjmij galaretkę, zrób ogon, uszy i piętę z kiełbasy lub szynki, oczy i nozdrza z goździków.
& lt; p & gt; podawaj galaretkę z chrzanem, musztardą i adjika.< br & gt; miłego!</p>
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Kurczak kategorii i - 238 kcal/100g
- Kurczak II kategorii - 159 kcal/100g
- Kurczak, miąższ bez skóry - 241 kcal/100g
- Kurczaki - 140 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Liść laurowy - 313 kcal/100g
- Sol - 0 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Cebula - 41 kcal/100g
- Golonka wieprzowa - 294 kcal/100g