galaretka z golonki wieprzowej i kurczaka

domowe galaretowate mięso z golonki to prawdziwe wakacje! Vari dla bliskich! Takie galaretowate mięso okazuje się bogate, lekko słodkie i idealnie przezroczyste. Ogólnie rzecz biorąc, musisz spróbować.
FosterAuthor avatar
autor przepisu

skład / składniki

porcje:
tabela tłumaczenia miar wolumetrycznych
Składniki odżywcze i wartość energetyczna składu receptury
Na wagę kompozycji:
proteiny 44 % 7 g
tłuszcze 56 % 9 g
węglowodany 0 % 0 g
104 kcal
IG: 0 / 0 / 0

gotowanie krok po kroku

czas gotowania: 1 d
  1. Krok 1:

    Krok 1.

    Golonkę należy najpierw namoczyć w zimnej wodzie, przez 6 godzin. Umyj mięso.

  2. Krok 2:

    Krok 2.

    Włóż mięso do garnka i przykryj wodą. Podpal, zagotuj.

  3. Krok 3:

    Krok 3.

    Gdy mięso uwolni całe białko, odcedź pierwszy bulion, umyj patelnię, mięso. Ponownie napełnij czystą wodą i podpal.

  4. Krok 4:

    Krok 4.

    Doprowadzić do niskiego wrzenia.

  5. Krok 5:

    Krok 5.

    Zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu przez 5-6 godzin.

  6. Krok 6:

    Krok 6.

    PO 4 godzinach włóż całą cebulę (nie można jej obrać) i marchewkę do bulionu (należy ją obrać). 10 minut przed końcem gotowania dodaj sól i liść laurowy.

  7. Krok 7:

    Krok 7.

    Wyłącz ogrzewanie, pozwól bulionowi trochę ostygnąć.

  8. Krok 8:

    Krok 8.

    Odcedź bulion, usuń mięso z kości i rozłóż na włókna. Mięso ułożyć w naczyniach, zalać bulionem i ostudzić. Przenieś na zimno i pozostaw do zastygnięcia.

  9. Krok 9:

    Krok 9.

    Aby zrobić świnię z galaretki, musisz wlać galaretkę (włożyć mięso i napełnić bulionem) do butelki i pozostawić do zestalenia.

  10. Krok 10:

    Krok 10.

    Następnie ostrożnie pokrój butelkę, wyjmij galaretkę, zrób ogon, uszy i piętę z kiełbasy lub szynki, oczy i nozdrza z goździków.

& lt; p & gt; podawaj galaretkę z chrzanem, musztardą i adjika.< br & gt; miłego!</p>

kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy

  • Kurczak kategorii i - 238   kcal/100g
  • Kurczak II kategorii - 159   kcal/100g
  • Kurczak, miąższ bez skóry - 241   kcal/100g
  • Kurczaki - 140   kcal/100g
  • Marchew - 33   kcal/100g
  • Suszona marchewka - 275   kcal/100g
  • Marchewka gotowana - 25   kcal/100g
  • Liść laurowy - 313   kcal/100g
  • Sol - 0   kcal/100g
  • Woda - 0   kcal/100g
  • Cebula - 41   kcal/100g
  • Golonka wieprzowa - 294   kcal/100g

Podobne przepisy