skład / składniki
metoda gotowania
1. Grzyby shiitaki, jeśli wziąłeś suszone, moczyć przez godzinę.
2. Marynuj mięso, dodając do niego sos sojowy, ocet, olej sezamowy i imbir. Wszystko dobrze wymieszaj, odstaw na pół godziny.
3. W tym czasie pokrój pory w krążki, posiekaj zieloną cebulę, pokrój połowę papryki w długie i wąskie plasterki, posiekaj czosnek.
4. Rozgrzej patelnię z olejem roślinnym, włóż do niej pory, smaż przez 1-2 minuty, mieszając. Ciepło jest silne.
5. Dodaj posiekany czosnek, wymieszaj i smaż wszystko razem, aż będzie ładnie pachnące (1-2 minuty).
6. Połóż mięso, smaż je, aż pojawi się lekka złota skorupa. Ciecz powinna prawie wyparować.
7. Dodaj paprykę i sezam na patelnię, wymieszaj i smaż przez 2 minuty.
8. Napełnij pastę miso wodą (30 ml), dobrze wymieszaj i wlej na patelnię.
9. Pokrój grzyby na duże kawałki również na patelnię, smaż przez 2-3 minuty.
10. Wlać wodę (70 ml). Przykryj patelnię pokrywką i gotuj na wolnym ogniu przez 15 minut.
11. W tym czasie ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, włóż do durszlaka, spłucz zimną wodą i pozwól, aby nadmiar wilgoci spłynął.
12. Dodaj gotowy makaron na patelnię, dobrze wymieszaj, trzymaj na dużym ogniu przez 5 minut. Ciągle mieszaj.
13 ułóż gotowe danie na porcjowanych talerzach, posyp posiekaną zieloną cebulą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Wieprzowina tłusta - 333 kcal/100g
- Mięso wieprzowe - 357 kcal/100g
- Wieprzowina-chuda pieczeń - 184 kcal/100g
- Schab-kotlet z kością - 537 kcal/100g
- Sznycel wieprzowy - 352 kcal/100g
- Wieprzowina - ramię - 593 kcal/100g
- Szynka dzika - 113 kcal/100g
- Wieprzowina - 259 kcal/100g
- Papryka słodka - 27 kcal/100g
- Czosnek - 143 kcal/100g
- Shiitake - 34 kcal/100g
- Imbir - 80 kcal/100g
- Imbir suchy - 347 kcal/100g
- Imbir marynowany - 51 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Miso - 199 kcal/100g
- Pasta Miso - 199 kcal/100g
- Pory - 33 kcal/100g
- Olej roślinny - 873 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Suszone całe nasiona sezamu - 563 kcal/100g
- Nasiona sezamu łuskane - 582 kcal/100g
- Woda - 0 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Olej sezamowy - 899 kcal/100g
- Makaron Udon - 337 kcal/100g