skład / składniki
metoda gotowania
1. Filet z kurczaka dobrze umyć, osuszyć ręcznikami papierowymi i pokroić na małe kawałki.
2. Marynuj pokrojone mięso z kurczaka, dodając do niego ocet ryżowy (lub winny). Trzymaj mięso w occie przez 15-20 minut.
3. Wstępnie umyte i suszone grzyby pokroić w plastry.
4. Obierz marchewki, pokrój je, jak chcesz-w paski , kółka, małe kostki.
5. Zagotuj wstępnie ugotowany bulion z kurczaka w średnim rondlu, włóż do niego marynowany filet i marchewkę.
6. Dodaj drobno posiekane chili. Jeśli lubisz ostrzej, włóż go więcej.
7. Gotuj wszystko razem przez 10 minut.
8. Włóż grzyby, a także koncentrat pomidorowy, a następnie gotuj przez kolejne 10 minut.
9. Dodaj sos sojowy. WYJDŹ z osobistych preferencji. Dodaję sporo, aby smak był bogaty. Najważniejsze jest, aby wybrać wysokiej jakości i smaczny sos do przygotowania tego dania.
10. Włóż również makaron udon do bulionu. Gotuj wszystko razem nie dłużej niż 5 minut.
11. Podczas gotowania makaronu posiekaj zieloną cebulę.
12. Również w tym czasie wlej niewielką ilość bulionu do osobnej miski i rozcieńcz w niej pastę miso. Wlej powstałą mieszaninę na patelnię do pozostałych składników.
13. Posyp gotowe danie zieloną cebulą.
smacznego!
kaloryczność produktów możliwych w składzie potrawy
- Grzyby leśne - 21 kcal/100g
- Marchew - 33 kcal/100g
- Suszona marchewka - 275 kcal/100g
- Marchewka gotowana - 25 kcal/100g
- Sos sojowy - 51 kcal/100g
- Miso - 199 kcal/100g
- Pasta Miso - 199 kcal/100g
- Pasta pomidorowa - 28 kcal/100g
- Cebula zielona - 19 kcal/100g
- Chili - 40 kcal/100g
- Pierś z kurczaka (filet) - 113 kcal/100g
- Ocet ryżowy - 20 kcal/100g
- Rosół z kurczaka - 19 kcal / 100g
- Makaron Udon - 337 kcal/100g